Faneflugt truer forsvaret

20 procent af de ansatte i flyvevåbnet overvejer at søge et nyt job.- Et alarmerende stort antal, siger fællestillidsmand.

071015KarupHelikopter.jpg

De ansatte i det danske forsvar er så pressede, at mange af dem overvejer at søge væk.

Det mærker de blandt andet på Flyvestation Karup.

- Folk løber stærkt. De løber rigtig stærkt. Og det kan godt give lidt mismod engang imellem. Stemningen er ikke for god, siger Allan Bøge Mikkelsen, der er fællestillidsmand for officererne i Helicopter Wing Karup.

Helikopter-enheden er i forvejen hårdt ramt af personalemangel - blandt andet blandt piloterne. 10 procent af officer-stillingerne er ubesatte, og hos Air Control Wing i Karup er situationen endnu værre. Her mangler cirka 20 procent af det operative mandskab, som overvåger det danske luftrum.

Og den pressede situation betyder, at mange ansatte overvejer helt at forlade forsvaret.

20 procent af de ansatte i flyvevåbnet har i en undersøgelse svaret, at de overvejer at søge væk.

- Det er et alarmerende stort tal. Hvis bare en brøkdel af dem får et job udenfor, bliver vi endnu mere pressede, end vi er i forvejen, siger Allan Bøge Mikkelsen.

Det er blandt andet de mange internationale missioner og generelle besparelser, der betyder, at de ansatte føler sig pressede. Ved det seneste forsvarsforlig blev politikerne enige om en besparelse på 2,7 milliarder.

Venstres medlem af forsvarsudvalget, Kristian Pihl Lorentzen, kommenterer situationen i TV MIDTVEST 19.30.

Interview med fællestillidsmand Allan B. Mikkelsen, Helikopter Wing Karup:

2:23

5:05
Det danske forsvar råber vagt i gevær. Alt for mange søger væk fra forsvaret og hver tiende pilot-stilling i Karup er ubesat