Et hul til 162,5 millioner

Den endelige regning for det mislykkede varmeprojekt i Kvols er nu gjort op. 162,5 millioner kostede hullet, skriver Viborg Stifts Folkeblad

BoringKvols.jpg

Det skulle have været fremtidens varmeforsyning for fjernvarmeforbrugerne i Viborg. I stedet er det endt med en regning på hele 162,5 millioner kroner til varmekunderne i Viborg.

Det kuldsejlede forsøg på at hente geotermisk varme op af undergrunden ved Kvols blev stoppet i juli. Den gang kaldte borgmester Søren Pape Poulsen det for "verdens dyreste hul".

Selv projektet har kostet 141 millioner, så er der brugt 19 millioner på rør og andet materiale, som der nu ikke er brug for og endelig har det kostet 2,5 millioner at lukke projektet, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Ekstraregning til forbrugerne

Bestyrelsen for Energi Viborg har besluttet at spørge Energitilsynet, om man allerede fra årsskiftet skal lægge udgifterne på varmeprisen, eller om man bør vente til investeringerne i kraftvarmeværket er betalt ved udgangen af 2016.

Det springende punkt er imidlertid, om Energitilsynet betragter det som nødvendige udgifter - hvilket er en forudsætning for at de 162,5 millioner kan regnes ind i varmeprisen, skriver Viborg Stifts Folkeblad.