Danmarksmester kæmper for tölt-medalje

Herning afholder i denne uge VM for islandske heste. En af deltagerne er nykåret danmarksmester i disciplinen tölt.

Tølt_0.jpg

Deltagere fra 15 nationer er lige nu samlet til VM for islandske heste. En af dem er Frederikke Stougård fra Nørre Felding, som netop har vundet DM i disciplinen tölt. Hun regner selv med at blande sig i toppen.

- Jeg har gode muligheder, men det handler også lige om at ramme det på dagen. Alting skal lige gå op i en højere enhed. Alle, der er med på holdet, har gode muligheder, så det gør det også ekstra sjovt, siger Frederikke Stougård.

Tölt er en medfødt gangart for de islandske heste. Lidt forsimplet minder tölt om pasgang, men i tölt har hesten altid mindst et ben på jorden. I pasgang er der en svævefase, som når en hest løber trav.

Stort rykind i weekenden

I alt 205 ryttere deltager ved VM, og arrangørerne forventer op mod 16.000 tilskuere til finalerne i weekenden. Frederikke Stougård skal først i aktion i morgen, fredag, og hun glæder sig til oplevelsen.

- De andre, der har været inde, er sådan helt høje bagefter. De bliver klappet rundt på hele banen - og mærker stemningen og opbakningen. Det er helt vildt, siger den 20-årige rytter.

 

Se i indslaget, hvordan det ser ud, når en hest tölter:

2:07
Torsdag var andendagen for VM for Islandske heste i Herning. Her stod den blandt andet på gangarten, tölt.