B&O dropper muligt salg til kinesisk rigmand

Bang og Olufsen har netop offentliggjort i en pressemeddelelse, at dialogen med det kinesiske selskab, Sparkle Roll, er ophørt.

Bang og Olufsen har netop offentliggjort i en pressemeddelelse, at dialogen med det kinesiske selskab, Sparkle Roll, vedrørende en potentiel offentliggørelse af et købstilbud er ophørt. Dermed er B&O-Aktien styrtdykket med mere end 7 pct.

Bang & Olufsen har stoppet dialogen med Sparkle Roll, da det kinesiskejede selskab ikke er kommet med et bud inden den seneste deadline fredag. Det skriver Bang & Olufsen i en fondsbørsmeddelelse:

- I sin langvarige dialog med Sparkle Roll har Bang & Olufsens bestyrelse gentagne gange modtaget indikative deadlines for, at Sparkle Roll ville komme til en afklaring i relation til offentliggørelsen af et købstilbud. Den seneste af disse deadlines var den 15. april 2016, skriver selskabet i en meddelelse.

 

- Eftersom Sparkle Roll ikke har forpligtet sig til at offentliggøre et købstilbud på alle aktierne i Bang & Olufsen, og ikke har sandsynliggjort sin evne til at fremsætte sådan et købstilbud, har bestyrelsen i dag besluttet at informere Sparkle Roll om, at man opfatter dialogen vedrørende et potentielt købstilbud som ophørt, skriver selskabet.

 

Allerede i sidste uge skrev Bloomberg News, at de erfarede, at Qi Jianhong ikke længere skulle se behov for fuldt ejerskab.

Men fredagens fondsbørsmeddelelse om, at salget nu er endeligt aflyst, sender alligevel B&O aktien mod bunden på den københavnske fondsbørs - den falder med 7,6 procent til 71 kroner.

 

Kineseren Qi Jianhong har af flere omgange opkøbt aktier i B&O, så hans selskab i sidste uge opnåede en ejerandel på 18,7 procent.

Derefter kom det dog frem, at han højst ville betale omkring 70 kroner per aktie for at udbygge sin ejerandel i Struer-koncernen.