Vejdirektoratet udvider travl rundkørsel i Viborg

På grund af store kø-problemer i myldretiden skal rundkørslen ved Ringvejen/Holstebrovej i Viborg have et spor mere.

Foto: Vejdirektoratet

Vejdirektoratet er nu gået i gang med at udvide rundkørslen Holstebrovej/Ringvejen i det vestlige Viborg, der i dag er etsporet, til en tosporet rundkørsel. Udvidelsen skal lette trafikken omkring rundkørslen.

- I myldretiden har vi problemer med, at trafikanterne sidder i kø for at komme ud i rundkørslen. Når rundkørslen får to spor, vil det give en markant forbedring af, hvor meget trafik den kan afvikle - og dermed mindre kø og langsom kørsel, siger projektleder Steen Ogstrup fra Vejdirektoratet.

Samtidig, skal de fire cykelsti-tunneller, der går under rundkørslen forlænges, og afkørslen til Livøvej sløjfes helt af trafiksikkerhedsmæssige årsager, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse. 

Nye trafikvaner

Når den nye rundkørsel står færdig med et ekstra spor, skal de mange trafikanter, der dagligt tager en rundtur vænne sig til, at udnytte det ekstra spor.

- I Vejdirektoratet er vi klar over, at det kan være en udfordring for nogle trafikanter at køre i en tosporet rundkørsel. Men vi vil meget gerne opfordre alle til at udnytte pladsen bedst muligt, ellers får vi ikke den effekt, vi ønsker, siger Steen Ogstrup.  

Vejdirektoratet har endda lavet en demonstrationsvideo, hvis nogle bilister skulle være i tvivl om, hvordan man kører i en tosporet rundkørsel. Se videoen herunder. 

 

Sådan kører du i en tosporet rundkørsel. Informationsvideo af Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet er gået i gang med arbejdet, og den færdige rundkørsel forventes klar i december i år.