Vanvidsulykken ved Møldrup: Udlåner mister sin bil på grund af ny lov

En bilejer kan nu vinke farvel til sin bil, fordi en anden har lånt den til vanvidskørsel. På grund af ny lov har politiet ret til at konfiskere køretøjet.

Der sidder formentlig en bilejer et sted og ærgrer sig godt og gundigt over, at han lånte sin bil ud i weekenden.

En 23-årig mand anvendte nemlig bilen til vanvidskørsel ved en rundkørsel ved Møldrup nord for Viborg søndag lige over middag.

Politiet oplyser mandag til TV MIDTVEST, at vidner anslår den 23-årige fra Ringkøbing, som var fører af bilen, kørte omkring 180 km/t, da han først ramte en forankørende bagfra for derefter at flyve over en rundkørsel og ramme en anden bil, så denne væltede rundt på taget.

Som en konsekvens af den nye lov, som trådte i kraft den 31. marts i år, skal politiet konfiskere enhver bil, der har været anvendt til vanvidskørsel, uanset om bilen er ejet af føreren eller ej.

Derfor kan ejeren nu vinke farvel til sin bil, oplyser politikommissær, Andreas Bang Andersen fra Midt- og Vestjyllands Politi i Viborg.

Vanvidskørsel er i den netop vedtagne lov defineret som:

Ved ulykken kom tre mennesker på hospitalet, men det er et under, at ingen er kommet alvorligt til skade, oplyste politiet søndag efter ulykken.

Varetægtsfængslet

Den 23-årige blev mandag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg. Her blev den 23-årige sigtet for to gange at overtræde straffelovens §252 om at forvolde fare for andre med sin vilde kørsel. 

Han blev også sigtet for at køre spirituskørsel, for at køre uden kørekort og for at føje andre betydelige skade på andres helbred.  

- Han erkender spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden. Men han nægter sig skyldig i at bringe andres liv og førlighed i fare og i uagtsom legemsbeskadigelse, siger anklager Stinna Ørving Jensen til ritzau.

Dommeren valgte at varetægtsfængsle den 23-årige i fire uger.  Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.