Stor spilmesse i Viborg aflyst: - Det er brandærgerligt

Arrangørerne mener ikke, at det vil være forsvarligt at gennemføre Viborg Expo og satser nu på en ny og bedre messe til næste år.

Den store spilmesse Viborg Game Expo 2020, der skulle have fundet sted i Tinghallen i Viborg fra fredag til søndag, er blevet aflyst.

Det er  blandt andet de nye coronarestriktioner,  der trådte i kraft i weekenden, der har fået arrangørerne til at udskyde messen til 2021. 

- Det er simpelthen så brandærgerligt for at sige det mildt. Vi er en masse mennesker, der har brugt en masse tid og arbejdet benhårdt for at få den her messe op at stå, siger projektleder Anders Heegaard.

Viborg Game Expo er en del af Viborg Animation Festival. Messen byder på alle former for esport og giver blandt andet uafhængige spiludviklere lejlighed til at vise deres arbejde.  Og selv om aflysningen ærgrer arrangørerne, var de ikke i tvivl om, at det er det eneste rigtige at gøre.

- Vi mener ikke, at det er forsvarligt at gennemføre. En stor del af messen er bygget op om, at vi har mange interessenter inde fra skoler og virksomheder fra hele landet, og det blev svært for os at overholde retningslinjerne. Og så tog vi beslutningen om, at det var bedre at aflyse og vende tilbage med en endnu bedre messe næste år, siger Anders Heegaard.

Arrangørerne har endnu ikke et overblik over, hvad  det vil koste at aflyse messen.

- Det er klart, at vi har haft en masse udgifter til markedsføring og andre tiltag, som vi ikke kan trække tilbage, men heldigvis er vores samarbejdspartnere meget søde og forstående, siger Anders Heegaard.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.