Israelsk par har lavet film i Viborg i 13 år: - Vi fandt et fantastisk miljø

I 2014 blev parret nomineret til en Oscar for kortfilmen Hollow Land.

I Viborg fejrer de i dag, at de er blevet en del af en fornem liste. Byens store fokus på animation og visuel formidling gennem de seneste 30 år har nemlig sikret dem en plads på UNESCOs Creative Cities-liste. 

quote- Kombination af at kunne undervise og lave vores egne film var perfekt. Vi har fire små børn, men vi stoppede aldrig med at skabe vores egne film. Vi jonglerer mellem det hele, og det er muligt her.

Uri Kranot 

- Jeg tror, det at være en del af UNESCO liste giver os et internationalt aspekt. Jeg tror, det gør, at folk føler sig som en del af noget større, lyder det fra Michelle Kranot, der oprindeligt er fra israel.

Hun og manden Uri Kranot kom til Viborg i 2008. Planen var, at de skulle arbejde på et enkelt projekt, men 13 år senere befinder de sig stadig midt i animationsmekkaet.

- Jeg tror, det var det rigtige sted for os - både for at lave kunst, men også at arbejde med den nye teknologi. Det er mødet mellem de to, der er fascinerende. En af grundende til, at vi kunne blive, var, at vi fandt et fantastisk miljø, som vi kunne deltage i, fortæller Michelle Kranot.

- Vi fik muligheder, som vi ikke kunne modstå.

I 2014 blev kortfilmen Hollow Land nomineret til en Oscar.
I 2014 blev kortfilmen Hollow Land nomineret til en Oscar.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Nomineret til en Oscar

Siden parret kom til Danmark i 2008 har Michelle og Uri Kranot arbejdet med og undervist i animaitonsfilm, virtual reality og kunst i Viborg. Sidenhen er der også kommet børn til i den lille familie.

- Kombinationen af at kunne undervise og lave vores egne film var perfekt. Vi har fire små børn, men vi stoppede aldrig med at skabe vores egne film. Vi jonglerer mellem det hele, og det er muligt her, siger Uri Kranot.

Et af de helt store højdepunkter for parret var i 2014. Her blev kortfilmen Hollow Land nemlig nomineret til en Oscar. En kortfilm, der er blevet til i et samarbejde mellem Danmark, Frankrig og Canada.   

- Det er en puppet film, der handler om immigration, og om hvordan man kan føle sig fremmed. Det er et par, som tager på den rejse, fortæller Michelle Kranot.

Parret har ingen planer om at rykke teltpælene i Viborg op lige foreløbigt. 


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Kultur.