Politiet om gaderæs: Det er dybt respektløst

En weekend med gaderæs har givet politiet nok at se til. Løbene startede i Hammel, kørte til Bjerringbro, ramte Kjellerup og endte ude af politikredsen omkring Skanderborg.

Henrik Glintborg, håber at de forskellige politikredse kan arbejde sammen om, at få stoppet ulovligt gaderæs.
Henrik Glintborg, håber at de forskellige politikredse kan arbejde sammen om, at få stoppet ulovligt gaderæs.
Foto: Jørgen Ahler, TV MIDTVEST

Vi Fortalte i weekenden om 200 mennesker, der var samlet til et ulovligt og uorganiseret gaderæs i Bjerringbro.

- Det er problematisk og bekymrende, at unge mennesker har de her aktiviteter. Vi er begyndt at arbejde på tværs af politikredsene, så vi fleksibelt kan være klar til at gribe ind og stoppe de her forsamlinger, siger Henrik Glintborg, der er leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi.

Han fortæller, at politiet arbejder sammen, om at få stoppet løbene først og fremmest for at undgå ulykker, men også fordi, vi er i en tid, hvor det kan være risikabelt at samle sig tæt.

- Vi er bekymrede. Der er ikke styr på sikkerheden, og vi frygter, der sker en ulykke, og det vil vi gerne undgå. Hvis jeg skal være ærlig, så synes jeg faktisk, det er dybt respektløst, at man laver sådan noget her, for det er altså farligt, fortæller han.

Politiets samarbejde fik weekends løb stoppet både i Bjerringbro og Kjellerup, og ved samme lejlighed blev der uddelt flere bøder og klip i kørekort.

Gaderne bør byttes med baner

Det uautoriserede motorløb kom blandt andet forbi Hjermind. En lille by tæt på Bjerringbro hvor børnefamilier er skræmmende tæt på de meget hurtige biler.

- Det er træls, når man har børn at tænke på, hvornår de begynder at køre igennem byen. Der er en lang vej herude, og der bliver kørt hurtigt nok i byen i forvejen, så det er træls at tænke på, siger Stefan Jensen, der bor i Hjermind, Bjerringbro.

Han tror den bedste løsning vil være, at finde en bane til dem, der gerne vil køre stærkt, og den ide kan Midt- og Vestjyllands politi også se en løsning i.

- Jeg tror også at en dialog med de unge mennesker, så de får forståelse for, at det er forkert, men man skal også arbejde med at få lavet nogle rammer, som gør, at de lovligt kan få lov til at afvikle de her streetraces. Det er ikke noget, man bare lige gør, det er et spørgsmål om sikkerhed. Det er høje hastigheder og publikum, så der skal være styr på sikkerheden, hvad der desværre ikke er nu, siger Henrik Glintborg.

I det seneste år, har der i Bjerringbro været 14 anmeldelser af ulovligt ræs, og i Kjellerup næste dobbelt så mange nemlig 30 anmeldelser.