Op imod 200 til ulovligt gaderæs: - Det er simpelthen uforsvarligt

Et gaderæs ved Bjerringbro lørdag aften er blot det seneste i en række lignende episoder over de seneste weekender, lyder det fra politiet.

Der var gang i et storstilet gaderæs nord for Bjerringbro lørdag aften. Det viser billeder og videomateriale, som TV MIDTVEST er kommet i besiddelse af.

Scenerne fra lørdagens ræs, der foregik på Hedemølle Erhvervsvej, er bekymrende, lyder det fra vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Carsten Henriksen.

- I første omgang er det færdselssikkerheden, der springer i øjnene. Det er simpelthen uforsvarligt at køre på den måde.

- Dernæst kan man lægge hele coronasituationen oveni med alle de her mennesker, som står tæt. Begge dele er uforsvarlige, siger Carsten Henriksen.

200 tilskuere og flere gaderæs

 

Ifølge et øjenvidne på stedet overværede mellem 150 og 200 tætsamlede tilskuere gaderæset, som ikke er det eneste af sin slags i den seneste tid.

Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter overfor TV MIDTVEST, at der over de seneste weekender er blevet kørt lignende løb i området.  

- Vi ved, det er sket flere weekender i streg ud fra de tip, vi har modtaget.

- Og på et generelt plan kan jeg sige, at vi er meget opmærksomme på de her events med gaderæs. De popper op mange steder i tiden, og de rykker hurtigt videre til nye områder, siger Carsten Henriksen.

Ifølge TV MIDTVESTs oplysninger er der endnu ingen sigtede i sagen.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien 112.