Der er brug for børnefamilier i landsbyen Østerild

Tilflytterdagen bød blandt andet på rundvisning på den lokale skole og en tur til virksomheden Nordthy.

Dagens helt store formål var, at få flere unge til at bosætte sig i Østerild.

Det er mildest talt lidt op ad bakke for de lokale borgere i Østerild nord for Thisted at lokke nye beboere til den lille by. 

For mange mennesker rimer Østerild nemlig på testcenter og kæmpevindmøller. Ikke desto mindre afholdt borgerforeningen i Østerild lørdag tilflytterdag i håbet om, at nye ville få øjnene op for at bo i den lille landsby. 

- Vi synes, at vi er en by i fremdrift. Der sker mange ting i øjeblikket, siger forperson for Østerild borgerforening, Steen Kanstrup Bojesen. 

I stedet for at fokusere på det negative prøver borgerforeningen i Østerild at fokusere på, hvad både testcenter og store vindmøller kan give.

- Vi har taget den positive indgangsvinkel. Om ikke andet giver det noget mere opmærksomhed, og det giver også nogle arbejdspladser formodentlig, siger Steen Kanstrup Bojesen. 

I byen Østerild bor omkring 500 mennesker. Lørdag eftermiddag var omkring 30 nye ansigter mødt op for at se, hvad byen kunne byde på. 

- Vores vigtigste formål er at sørge for, at der er børnefamilier i byen, siger Steen Kanstrup Bojesen. 

Tilflytterdagen bød blandt andet på en tur på den lokale skole, huse der snart kommer til salg og en tur på virksomheden Nordthy. 

Folk skal føle sig velkomne 

Forperson for Thy Internationals, Keren Christensen, har også været med til at arrangere dagen for de fremmødte. 

Mange af de deltagende til arrangementet lørdag er fra Ukraine, og for Keren Christensen, der selv kommer fra USA, er det vigtigt, at man tager godt imod udlændinge. 

- Nogle gange vil internationale føle sig lidt uvelkomne. Så jeg synes, det er stort at vi kan vise, hvordan tingene er her vestpå, siger hun. 

Marina Guk har selv boet i Østerild i to år, og havde til lørdagens arrangement hjulpet til med, at så mange Ukrainere deltog i tilflytterdagen. Hun ville nemlig gerne hjælpe dem, som ikke endnu ikke har slået sig ned. 

- Det er en måde at blive integreret på, og en måde at lære Danmark at kende på, siger Marina Guk. 

Ifølge Steen Kanstrup Bojesen var dagen en stor succes.

- Det har været en god dag. Helt sikkert. Det vil vi gøre igen, siger han.