Gaderæsere får tilbud fra flyvecenter: - Vil egentligt gerne være så mange som muligt

Flere gange er gaderæsere i Midt- og Vestjylland blevet meldt til politiet. Nu får de mulighed for at rykke ind på flyvecenter.

Dorte Vilsgaard formand for Lindtorp Flyvecenter, der gerne vil have gaderæs til flyvebanen.
Dorte Vilsgaard formand for Lindtorp Flyvecenter, der gerne vil have gaderæs til flyvebanen.
Foto: Nanna Lykke Smith Rasmussen, TV MIDTVEST

De seneste uger har de været til stor diskussion. Gaderæserne. De leder efter et sted, hvor de på lovlig vis kan køre ræs i Midt- og Vestjylland, og nu har de fået et tilbud.

Det kommer fra Lindtorp Flyvecenter, der rækker hånden frem. Her mener de nemlig, at de har pladsen

- Vi har en 1200 meter lang bane, der er 30 meter bred, fortæller Dorte Vilsgaard, der er formand for Lindtorp Flyvecenter.

Hun er en af dem, der gerne vil have gaderæserne til flyvecenteret. Faktisk er der allerede fem klubber, der bruger området, og de vil gerne have selskab af en mere.

- Vi vil egentligt gerne være så mange som muligt herude. Vi synes jo, det her er nogle helt fantastiske omgivelser. Der er en miljøgodkendelse, der gør, at vi kunne sameksistere herude, siger Dorte Vilsggard.

Mangler steder

En af dem, der mangler et sted at køre ræs, er Ronni Koldsø fra Struer. Han har ligesom så mange andre en forkærlighed for hurtige biler, og den deler han med mange andre i weekenderne.

Men hverken politi eller naboerne til de steder, som Ronni og de andre mødes, er særligt begejstrede for møderne. Derfor leder han og hans ligesindede efter et sted.

- Der er ikke rigtigt nogle steder, vi kan køre. Der er et sted i Randers og noget ved Skjern, men det er så sjældent med steder, at det ikke er nok, siger Ronni Koldsø.

Men det problem kan Lindtorp Flyvecenter hjælpe på. Der er bare et enkelt problem.

Revner i asfalten skal laves, før der både kan være plads til fly og biler på banen.
Revner i asfalten skal laves, før der både kan være plads til fly og biler på banen.
Foto: Nanna Lykke Smith Rasmussen, TV MIDTVEST

Asfalten er udfordringen

Det er et problem, som er ret essentielt, når man skal køre ræs. For det drejer sig om selve underlaget – altså asfalten.

På flyvebanen har asfalten set bedre dage, og den skal repareres, hvis flyvemaskiner og biler skal kunne sameksistere. Det skønnes, at reparationerne vil koste et sted mellem tre og seks millioner kroner.

Derfor er der brug for, at de motorglade bilister skal samles i en forening.

- Det skræmmer os ikke, og vi har en masse sponsorer i ryggen, som også gerne vil støtte op om det - så det er vi rigtig glade for, siger Ronni Koldsø.

Struer Kommune har på næste års budget afsat en million kroner til flyvepladsen, og oprindeligt var også Holstebro Kommune med til at drive flyvepladsen, men den aftale er sidstnævnte kommune nu på vej ud af.

Selvom mange unge fra netop Holstebro deltager i gaderæs, mener næstformanden i kommunens tekniske udvalg, Anders G. Jacobsen (V), ikke at de skal hjælpe til med finansieringen

- Det er ikke noget, vi har diskuteret i udvalget. Men personligt mener jeg ikke, at gaderæs som aktivitet er en kommunal opgave, siger han til TV MIDTVEST.