Inger Støjberg lægger Muhammedtegning på Facebook

Som en kommentar til at Skovgaard Museet i Viborg ikke ønsker at gøre Muhammedtegningerne til en del af en udstilling om blasfemi, lægger Integrationsministeren selv Muhammedtegning på Facebook.

Inger Støjberg Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg kaster sig nu ind i debatten om Skovgaard Museets blasfemiudstilling, der efter planen har fernisering på fredag.

Museet laver en udstilling om blasfemi og udstiller en lang række værker med blasfemisk indhold. Blandt andet en Kristus figur dyppet i urin. 
Men direktøren for museet, Anne-Mette Villumsen, har netop undgået at ville udstille Muhammedtegningerne, da debatten ifølge hende ikke skulle handle om dem, men andre værker. 

Her er Integrationsminister, Inger Støjberg, ikke enig. På Facebook har hun delt et billede af baggrunden på sin iPad, der viser Kurt Westergaards tegning af profeten Muhammed. Hun skriver samtidig: 

- Muhammed-tegningerne med Kurt Westergaards i spidsen har været med at definere Danmark som det frie samfund, vi er. De viser, at vi er et frit land, hvor meninger brydes, og man kan sige, hvad man vil, og kritisere, hvem man vil. De har haft en enorm betydning for vores selvforståelse, vores kamp for at skabe demokrati i verden via vores aktivistiske udenrigspolitik, hvor vore soldater kæmper side om side med vore allierede for at skabe frie samfund. Det er ærgerligt, når Skovgaard Museet i Viborg undlader at udstille netop dem i deres stort anlagte udstilling om blasfemi siden reformationen. Det er museets valg, og det har de deres fulde ret til, men jeg synes, at det er ærgerligt. 
 

Muhammedtegning på iPad

- Jeg har selv Kurt Westergaards berømte tegning til at ligge som min baggrundsskærm på min iPad. Det har jeg, fordi jeg elsker Danmark. Jeg elsker ganske enkelt det fundament af frihedsrettigheder, som generationer før os har lagt, og som vort land er grundlagt på. Frihedsrettigheder, der betyder, at her kan vi tro på præcis den Gud, vi vil, vi har ytringsfrihed, så vi kan sige - og tegne - det, vi mener, og her er der fuldstændig ligestilling mellem kønnene.
​Jeg synes ærligt talt, at vi skal være stolte over Muhammed-tegningerne!

​Jeg synes ærligt talt, at vi skal være stolte over Muhammed-tegningerne!

Inger Støjberg

Opslaget har i skrivende stund fået 500 kommentarer og omkring tretusind reaktioner, negative og positive. 

TV MIDTVEST forsøger at få en kommentar fra Inger Støjberg. 

Indslag om Skovgaard Museets udstilling: 

02:10 Luk video

 

Fakta: Muhammedkrisen over tid

I 2005 valgte Jyllands-Posten at trykke 12 tegninger af profeten Muhammed. Det skabte stor virak i både Danmark og den muslimske verden.

* Den 30. september 2005 trykker Jyllands-Posten 12 tegninger af profeten Muhammed.

* I oktober 2005 afviser statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) at mødes med 11 muslimske ambassadører for at drøfte tegningerne.

* I november samme år rejser en delegation af danske muslimer til Mellemøsten for at skaffe opbakning til en international fordømmelse.

* I starten af 2006 opfordrer internationale muslimske organisationer muslimer til at undgå danske varer. Danske ambassader i Iran, Libanon og Syrien brændes af.

* I maj 2006 genoptrykker Politikken de 12 tegninger.

* I 2008 anholdes tre mand for at planlægge at slå en af tegnerne, Kurt Westergaard, ihjel. Som reaktion genoptrykker danske aviser hans tegning. To af de tre mænd udvises af landet, mens den tredje senere løslades.

* I juni samme år sprænger en bilbombe foran den danske ambassade i Islamabad i Pakistan og dræber seks personer.

* I 2009 anholder amerikansk politi to mænd for blandt andet at planlægge at dræbe Kurt Westergaard.

* 1. januar 2010 bliver Kurt Westergaard angrebet i sit hjem af en somalisk mand med en økse. Westergaard gemmer sig i et sikringsrum og ringer efter politiet.

* I februar samme år undskylder Politiken sin genoptrykning af tegningerne.

* I september 2010 kommer tjetjeneren Lors Doukaev ved et uheld til at detonere en brevbombe på Hotel Jørgensen i København. Bomben var tiltænkt Jyllands-Posten.

* December samme år anholder dansk politi fire mænd, der ifølge den danske og svenske efterretningstjeneste har planlagt at angribe Jyllands-Postens redaktion.

* Marts 2015: Muhammed -tegningerne og den efterfølgende Muhammed -krise skal have en fast plads på skoleskemaet i den danske folkeskole, mener De Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado.

Kilder: Ritzau, Jyllands-Posten, Politiken, Berlingske, Fyens.dk