Otte gange på fire døgn: Indbrudsbølge i varebiler fortsætter i Thy

Lokalpolitiet i Thisted har alene denne uge fået otte anmeldelser om indbrud i varevogne. Politiet formoder, der er tale om samme gerningsmænd.

Listen over anmeldelser af tyverier i varevogne bliver bare ved med at vokse hos Lokalpolitiet i Thisted. Det tyder på, at gerningsmændene går målrettet efter elektrisk værktøj, og denne gang er det gået ud over en VVS-bil på Fyrvej i Hanstholm.

quoteVi er næsten sikre på, at det er samme gerningsmænd, men vi har ikke umiddelbart noget udover det at gå efter.

Jørgen Jensen, Politikommissær, Lokalpolitiet i Thisted

- Vi ved ikke helt, hvor meget der er stjålet for, men forleden blev der i alt stjålet for omkring 300.000 kroner fra en enkelt bil, så det er penge værd sådan noget specialværktøj, fortæller Jørgen Jensen fra Lokalpolitiet i Thisted.

Indbruddet er ét af flere, der i de seneste dage har ramt den lokale politikreds. Siden mandag har Lokalpolitiet i Thisted fået otte anmeldelser om indbrud i varevogne.

Det startede natten til tirsdag, da en tømrermester fra Kolby fik uønsket besøg, da gerningsmænd tiltvang sig adgang til hans varevogn. Det gjorde de ved at bore et hul i bagdøren, hvorefter de fik adgang indtil bilen. Herefter stak de af med bilen elektriske værktøj.

Ikke mange øjeblikke senere blev episoden gentaget i Bedsted. Her var det også en varevogn, der fik stjålet elværktøj ved, at gerningsmænd havde boret et hul i bilen.

I det hele taget går fremgangsmåden igen på flere af indbruddene, så politiet formoder, at der er tale om samme gerningsmænd.

- Vi er næsten sikre på, at det er samme gerningsmænd, men vi har ikke umiddelbart noget udover det at gå efter. Ingen har tilsyneladende set eller hørt noget i forbindelse med episoden. Hvis man har det, hører vi selvfølgelig gerne om det, fortæller Jørgen Jensen.

Politikommissær Jørgen Jensen opfordrer alle med varebiler, hvor der er elværktøj i, til at holde øje og være forsigtige. Hvis man har set noget, der kunne knytte sig til én af episoderne, hører politiet meget gerne fra én på telefonnummeret 1-1-4.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien 112.