Intern strid i DF: Uenighed om partiets fiskeripolitik

DF'er Lise Bech har udtalt sig negativt om partiets fiskeripolitik, men den form for uenighed går ikke hos partiets fiskeriodfører.

Folketingsmedlem Lise Bech er uenig med sit partis fiskeripolitik, men hun bliver revset for sine udtalelser af partikollegaen Ib Poulsen.

Lise Bech, der er valgt i Thisted-kredsen og siden 2015 har siddet i Folketinget, fortæller i TV MIDTVESTs debatprogram Krydsfelt, at hun synes, man har slået for hårdt ned på de såkaldte kvotekonger.

quoteRent personligt er jeg ikke enig i det, for jeg kan ikke forstå det.

Lise Bech, DF

- Rent personligt er jeg ikke enig i det, for jeg kan ikke forstå det. Vi skal selvfølgelig ikke have monopol, og der er en kvotekonge, der åbenbart er ved at få et monopol. Men derudover kan jeg faktisk ikke forstå, at det er så stort et problem, at der er én, der har evnerne og midlerne til at lave så mange arbejdspladser. Det er jo sådan, at der er rigtig mange mennesker i arbejde, siger hun.

Fiskeriordfører slår politikken fast

Den form for udtalelser falder dog partiets fiskeriordfører Ib Poulsen for brystet.

quoteJeg ved ikke, hvad det er, som Lise Bech ikke har forstået.

Ib Poulsen, DF

- Jeg ved ikke, hvad det er, som Lise Bech ikke har forstået, men vores politik ligger helt fast. Vores politik går ud på at værne om den lille mand - også i den her situation, hvor for få fiskere sidder på for meget af fiskeriet, og det er til ugunst for dansk fiskeri. Hun forstår ikke, at det her på den lange bane vil være med til at beskytte de små fiskere og flere havne, siger Ib Poulsen.

Du kan se hele debatten på TV MIDTVEST i aften klokken 20.25, hvor ugens udgave af Krydsfelt bliver sendt.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.