Havneudvidelse får armene i vejret i Hanstholm

En udvidelse til 500 millioner kroner begejstrer virksomhederne, der ligger på Hanstholm Havn i dag.

Efter ti års tilløb står Hanstholm Havn nu endelig foran en udvidelse. Planerne har mødt mange bump på vejen, siden de blev præsenteret første gang i 2009, men nu er tegningerne for udvidelsen klar, og første spadestik til den nye større havn bliver taget om under en uge. Og det glæder de mange virksomheder på havnen.

- Det er jo bare positivt, uanset om man sælger skruer eller fisk, så må det være positivt for alle, siger Carsten Beith, administrerende direktør i Hanstholm Fisk og Skaldyr. 

Med havneudvidelsen for en halv milliard kroner bliver der etableret et nyt havneområde, nyt havnebassin og nye ydermoler. 

quote- For os skulle det helt sikkert gerne betyde, at der kommer flere skibe ind og dermed en mulighed for at udvikle vores organisation og blive større. 

- Jesper Pedersen, direktør for Hanstholm Skibssmedie

- Vi ligger jo geografisk på et meget interessant sted og har alle muligheder for at vækste yderligere, og med den her udvidelse, der vil vi klart være forrest i bussen, siger formanden for bestyrelsen bag Hanstholm Havn, Martin Vestergaard.  

Håber på mere travlhed

På Hanstholm Skibssmedie håber de, at udvidelsen kan give mere travlhed i værkstedet og måske flere ansatte. 

- For os skulle det helt sikkert gerne betyde, at der kommer flere skibe ind og dermed en mulighed for at udvikle vores organisation og blive større. Det er det, vi har i planerne, drømmer Jesper Pedersen, der er direktør for Hanstholm Skibssmedie.

Der har længe været et brændende ønske fra havnen og politikere om at udvide havnen. I 2013 troede de fleste, at der lå en færdig plan klar. Men en regnefejl på 400 millioner fra rådgiverne bag projektet endte med sende planerne til hjørne. Alligevel mener direktøren for Hanstholm Fisk og Skaldyr ikke, at det er gået for langsomt. 

- Det ved jeg ikke, det er jo et kæmpe stort projekt, og ude på de her kanter, der er vi vant til, at tingene går lidt hurtigt, men jeg kan sagtens forstå, at et kæmpe projekt som det her, tager rigtig lang tid, siger han.

Havnen beskæftiger i dag omkring 600 personer.