Mand fængslet: Overhalede betjent kort før ulykke, der kostede 55-årig kvinde livet

Den 34-årige mand, der kørte frontalt ind i en modkørende bil ved Nr. Snede, overhalede en betjent kort før, at en 55-årig kvinde blev dræbt, fortæller anklager.

Det var en politibetjent på vej på arbejde, der tidligt onsdag morgen anmeldte den alvorlige trafikulykke på rute 13 ved Nr. Snede, der kostede en 55-årig kvinde livet.

Det fortalte anklagerfuldmægtig Linda Borch Pedersen, da en 34-årig mand med bopæl på Udrejsecenter Kærshovedgård onsdag eftermiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning.

Manden er sigtet for at have forvoldt den 55-årig kvindes død ved have kørt ind i hende med 120 km/t i en 70-zone. 

Han blev efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet in absentia, da han ikke selv havde mulighed for at være til stede i retten, da han har indlagt på Regionshospitalet Gødstrup.

Derfor har det heller ikke været muligt at få den 34-åriges udlægning af hændelsesforløbet.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I retten kom det frem, at betjenten onsdag morgen selv kom kørende på vejen i sin egen bil ved Nr. Snede og blev overhalet af ”en bagfrakommende rød Suzuki med fejl på den ene forlygte”, forklarede anklageren i retten.

Bilen lavede ifølge anklageren en hasarderet overhaling, og betjenten nåede kun lige at tænke, at det nok endte galt, før han så, at flere biler holdt stille længere fremme.

- Anmelder (betjenten, red.) tænkte: "det var fuldstændig vanvittigt, det der, så jeg dyttede af ham, men han fortsatte med uændret hastighed".

Klagede over smerter

Et kvindeligt vidne henvendte sig efter ulykken til betjenten og sagde, med henvisning til en kvinde i den bil, der var blevet ramt: "Hun er død".

Betjenten tjekkede, om kvinden var i live, men der var ingen puls.

Den mandlige betjent viste den 34-årige sit politiskilt og bad ham om at blive i bilen, men alligevel steg den 34-årige ud. Manden så udenlandsk ud og talte dansk med accent, blev det videregivet i retten.

Han beklagede sig over smerter, og over at han frøs, har betjenten forklaret i forbindelse med anmeldelsen.

Den 34-årige har over for politiet selv forklaret, at han faldt i søvn.

Den sigtede har adresse på Udrejsecenter Kærshovedgård, og om hændelsesforløbet har han fortalt, at han kørte fra sin bror klokken fire om morgenen, fordi han skulle til Kærshovedgård for at overholde sin meldepligt.

Ifølge den forklaring, han har givet på det tidspunkt, var det den anden bil, der trak ud foran hans bil for at overhale og altså ikke omvendt. Han oplyste også i den forbindelse, at han havde røget skunk om aftenen eller natten forud for hændelsen.

Ved Retten i Herning krævede anklagerfuldmægtig Linda Borch Pedersen, at den 34-årige mand blev varetægtsfængslet.

- Jeg mener, at der er en særligt bestyrket mistanke om, at sigtede er skyldig i de her sigtelser. Der er tale om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, sagde hun.

Forsvarer Kjeld Skov protesterede mod kravet om varetægtsfængsling. Han pegede på, at det ikke er ulovligt at køre bil med hash i blodet i et vist omfang - og han mente ikke, der er tilstrækkeligt bevis, fordi anklagemyndigheden ikke på dette tidspunkt kendte resultatet af blodprøven, der blev taget af den sigtede.

Grundlovsforhøret endte med, at den sigtede blev varetægtsfængslet.

Det er uvist, hvorfor den 34-årige er bosat på det midtjyske udrejsecenter, der blandt andet huser udlændinge, som har fået en udvisningsdom.