Bents forslag om gratis Storebæltsbro på vej i Folketinget: Over 50.000 har skrevet under

Nye Borgerlige har allerede meldt deres støtte til forslaget.

Bent Thodsen ejer Hanstholm Camping, og det er sjældent, at han selv benytter sig af broen over bæltet.
Bent Thodsen ejer Hanstholm Camping, og det er sjældent, at han selv benytter sig af broen over bæltet.
Foto: Sine Bach Jakobsen, TV MIDTVEST

Selvom han bor mere end 300 kilometer fra Storebæltsbroen, så burde den være gratis at køre på, mener Bent Thodsen fra Hanstholm.

Derfor oprettede han den 22. januar et borgerforslag om at sløjfe billetpriserne på Storebæltsbroen for at sikre en bedre sammenhæng mellem den vestlige og østlige del af landet. Hans borgerforslag har nu rundet de 50.000 underskrifter, det kræver, for at forslaget kan blive taget op i Folketinget. 

- Jeg synes, det er fantastisk, at så mange har bakket op om forslaget. 50.000 er rigtigt mange på kort tid, men det er kun begyndelsen, fortæller Bent Thodsen. 

Nye Borgerlige har allerede tilkendegivet, at partiet vil stille med borgerforslaget i Folketingssalen, skriver Ekstra-Bladet

Ikke selv storbruger af broen 

Bent Thodsen ejer Hanstholm Camping, og det er sjældent, at han selv benytter sig af broen over bæltet. Sidste gang, han gjorde det, var for fire-fem år siden, så det er ikke de store personlige gevinster, han kæmper for. 

Han mener derimod, at der er en urimelighed i, at vi stadig betaler for at passere broen, når den er betalt ind for længst, og han er tydeligvis ikke den eneste. 

- Jeg tror på, at halvdelen af de stemmeberettigede danskere vil, at det skal være gratis at køre over Storebælt, siger han. 

Bilisterne betalte sidste år omtrent tre milliarder kroner for at passerer broen. Og bilisternes betaling har siden 1998, hvor broen åbnede for biler, været stor nok til, at broen kunne være gældfri. Det er den dog ikke.

Milliarderne bliver nemlig også brugt på andre infrastrukturprojekter i Danmark. 

Folketinget skal nu drøfte emnet 

Da hans borgerforslag nu har passeret den gyldne grænse, siger lovgivningen, at Folketinget kan behandle emnet. Der skal dog forsat kæmpes og samles underskrifter ind, mener han. 

- Hvis det skal have vægt i Folketinget, skal vi have endnu flere med. Det er vigtigt, man ikke stopper nu. Der skal mere pres på, så skatteministeren kommer til at ryste i bukserne. Det her er kun en milepæl og et skridt på vejen.