Gødstrup: Nye indendørs ambulancer er klar ved hjertestop

To elektriske hjertestopvogne er flyttet ind på Gødstrups gange. Hvor de gamle vogne skulle skubbes rundt, kan de nye køre 14 km/t.

Personalet på Gødstrup er glade for afløserne til de gamle vogne.
Personalet på Gødstrup er glade for afløserne til de gamle vogne.
Foto: Niels Viggo Bentsen, TV MIDTVEST

Det er ikke kun udendørs, at ambulancerne holder klar på Gødstrup. 

Indenfor er to nye hjerteambulancer flyttet ind, der skal gøre det lettere for personalet at komme fra A til B på det store supersygehus.

Rasmus Philip Nielsen er overlæge på Regionshospitalet Gødstrup og én af to hjertestopskoordinatorer, der har taget initiativ til at opgradere de gamle vogne.

- Med den nye vogn går det hurtigere på de lange og lige strækninger, ligesom der er plads til mere udstyr. Når man får hjertestop, så er det minutter, der tæller i forhold til at få genoplivet patienten, siger han. 

0:23
Personalet på Gødstrup kan nu køre rundt på hospitalet med de nye hjertestopvogne, hvor de tidligere har skubbet de gamle vogne frem.

Den gule farve, det blå lys og den bippende lyd gør det klart, at man skal se sig for. Og med god grund, for de nye vogne når en topfart på 14 kilometer i timen.

Vognene indeholder alt det nødvendige genoplivningsudstyr, hvis en person får hjertestop et sted på sygehuset. 

Afstandene på det nye supersygehus er betydeligt længere end på de gamle hospitaler, så opgraderingen af de gamle vogne er værdsat.

- Når der er så store afstande, vil det tage ekstra tid og kræve flere kræfter at løbe rundt. Så er personalet udmattede, når de skal give hjertemassage, som også kræver kræfter, siger Rasmus Philip Nielsen, overlæge på Regionshospitalet Gødstrup.

0:12
Vognene indeholder alt det genoplivningsudstyr, der er nødvendigt, hvis en person får hjertestop et sted på sygehuset.

Alle chauffører til de nye vogne skal have kørekort, ligesom alle medarbejdere er blevet oplyst om færdselsreglerne på sygehuset.