Nybyggere skal lokkes til Struer

Kommunal rabat på byggegrunde skal lokke nybyggere til Struer. En boligejer med hus til salg i byen er ikke imponeret.

En kommunal bosætningskampagne skal få nybyggere til Struer. Struer Kommune er parat til at give 150.000 kroner i rabat på byggegrunde i et nyt kvarter i bydelen Gimsing.

- Det vi gerne vil, det er at få solgt nogle af vores byggegrunde i Struer. Vi ønsker at få fortalt det glade budskab om, hvorfor det er dejligt at bo i Struer, siger Venstre-borgmester Mads Jakobsen.

Men ikke alle synes lige godt om den kommunale bosætningskampagne. I Struer Kommune er der i øjeblikket 566 eksisterende boliger til salg. En af dem tilhører Henrik Kristensen. I mere end tre år har han haft sit hus til salg på Pilevej, som også ligger i Gimsing.

- Det her hjælper ikke vores situation. Det bliver ikke nemmere at sælge sit hus. Prisforskellen mellem at bygge nyt og købe noget eksisterende bliver mindre. Og forskellen er ikke særlig stor i forvejen, lyder kritikken fra Henrik Kristensen

Struers borgmester forstår godt, at husejeren på Pilevej er frustreret over ikke at kunne få boligen solgt - men opfordrer til at se bosætningskampagnen i et større perspektiv.

- Jeg tror, at hvis han træder et skridt tilbage og kigger på helheden, så gavner det også ham, at vi kører denne her kampagne, siger Mads Jacobsen.

I gennemsnit er liggetiden for et hus, som er til salg i Struer, et år og fire måneder.

02:47 Luk video