Adskillige computere stjålet fra efterskoler: - Det er markant

​En hel serie af indbrud på efterskoler og skoler er tirsdag blevet begået i Silkeborg og omegn.

En stor flok skoleelever må i dag ty til at skrive noter på gammeldags manér, efter de har fået stjålet deres computere.

På Silkeborg Efterskole, som ligger på Gudenåvej i Silkeborg, forsvandt 26 computere, mens eleverne spiste aftensmad tirsdag aften, fortæller Flemming Just fra lokalpolitiet.

- En mulig gerningsmand blev set inde på et af værelserne, og så er der set en sort varevogn køre fra stedet, lyder det.

Politiet beskriver manden som dansk af udseende, 20-30 år gammel og 175-180 centimeter høj. Han havde kort, brunt hår, sort skæg og briller, og så var han iført en lang sort frakke.

Lystruphave Efterskole også ramt af indbrud

Syd for Silkeborg fik flere elever også stjålet deres computere, da et lignende indbrud fandt sted under aftensmaden på Lystruphave Efterskole i går.

- Vi har ikke overblik over, hvor mange computere der blev taget, men det skete i tidsrummet 18.00-18.15, forklarer Flemming Just.

Her blev en lys varevogn set forlade efterskolen. Varevognen havde grønne og blå striber og et firmanavn med få bogstaver.

- Der stod muligvis ’EL’ og så et firmanavn, så noget kunne tyde på, at det måske er en håndværkerbil, som er blevet brugt, forklarer politiet.

Udover efterskolerne er der også blevet stjålet computere fra VIA University College Campus og Bo/Skole/job i Silkeborg.

- Det er markant

Selvom lighederne i indbruddene er til at få øje på, kæder politiet ikke hændelserne sammen.

- Bilerne er forskellige, så vi tror ikke nødvendigvis, det er de samme gerningsmænd, som står bag, siger Flemming Just.

- Det er ret markant, det her, og det er surt for de elever, som har mistet computere med alle deres ting på. Vi opfordrer til, at man er opmærksomme ude omkring på efterskolerne. Vi har oplevet lignende ting før med cykler. Hvis de fremmede, som trænger ind på skolen ser tilpas rolige ud, er der måske ikke nogen, der lægger mærke til dem.

Hvis du har oplysninger, der kan hjælpe politiet, hører de gerne fra dig på telefon 114.