16.000 løber på motorvejen

At løbe på en motorvej er noget, de færreste kan prale af. Ikke desto mindre er det, hvad mange tusinde midt- og vestjyder gør i denne weekend.

1 af 15

Normalt er motorvejen forbeholdt biler, lastbiler, motorcykler og andre køretøjer. Men i disse dage får midt- og vestjyder muligheden for at løbe, cykle og stå på rulleski- og skøjter ved den officielle åbning af Silkeborg-motorvejen.

Den enestående mulighed har rigtig mange benyttet sig af. Faktisk så mange at deltagerantallet har oversteget arrangørernes forhåbninger på 20.000 deltagere.

20.725 havde ved meldt sig til åbningsløbet, da fristen for tilmelding udløb.

”Vi er rigtig glade for, at så mange synes, det er en spændende event med motorvejsløb. Der er mange mennesker, der har lagt mange timer i det her, ikke mindst en masse frivillige. Og det får de nu en belønning for med det flotte deltagerantal,” siger løbskoordinator for Motorvejsløb 2016 Silkeborg, Flemming Johannsen fra DGI.

Kom gerne på cykel

De mange deltagere kan dog give trafikale problemer. Løbskoordinator Flemming Johannsen opfordrer derfor til at tage cyklen til åbningsfesten.

”Vi har ca. 6.000 parkeringspladser, og der bliver tryk på. Vær så mange som muligt i bilen, eller tag en cykel bagpå og parkér et stykke derfra. Så kan I cykle hen til Stævnepladsen,” siger han.

Lørdag er der løb - både på rulleskøjter og mere traditionel vis - på programmet. Søndag står i cyklingens tegn.

Danmarks største vejfest

Der er dog ikke kun motion på programmet til åbningen af den nye motorvej ved Silkeborg. Hele weekenden er der aktiviteter for både store og små i Silkeborg og omegn.

Fredag og lørdag aften spiller kendte kunstenere som D-A-D, Christopher, Dizzy Mizz Lizzy og Mads Langer op til dans.
Vejfesten kulminerer søndag eftermiddag, når Kronprins Frederik klipper snoren til Silkeborgsmotorvejen.

Du kan finde hele programmet for åbningen her.

Fakta om Silkeborgmotorvejen

 Silkeborgmotorvejen er 29 kilometer lang. Den lukker endeligt motorvejshullet mellem Aarhus og Herning.
   
* 12 kilometer er tidligere indviet. De sidste 17 kilometer mellem Funder og Hårup indvies under stor festivitas i weekenden.
   
* Det ventes, at der på sigt vil køre op imod 30.000 biler i døgnet på vejen. Til sammenligning kører der cirka 65.000 biler i døgnet på E45 ved Aarhus og over 100.000 på Motorring 3 ved København.
   
* Silkeborgmotorvejen vil give en tidsbesparelse på minimum 12 minutter mellem Funder og Låsby. Mere i myldretiden.
   
* Der er bygget 35 broer på hele strækningen:
   
* Det gælder blandt andet broen over Gudenåen på cirka 350 meter og broen i Nordskoven på 500 meter. Længst er dog den 30 meter høje og 740 meter lange dalbro ved Hørbylunde vest for Silkeborg.
   
Kilde: Vejdirektoratet

Hans Mogensen fra Silkeborg Kommune har sendt os en video, der viser motorvejsløbet fra oven:

Motorvejsløbet 2016 - Silkeborgmotorvejen