Tilsyn har besøgt omdiskuteret afdeling: Ingen anmærkninger til akutafdelingen

Arbejdstilsynet er fredag i gang med et nyt besøg på Akutmodtagelsen på Regionshospitalet Gødstrup.

Der er ingen anmærkninger til arbejdsmiljøet på akutafdelingen, skriver Arbejdstilsynet i sin rapport.
Der er ingen anmærkninger til arbejdsmiljøet på akutafdelingen, skriver Arbejdstilsynet i sin rapport.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Ingen tid til frokost eller toiletbesøg og en presset dag, som giver ondt i maven, når man kører hjem fra arbejde. 

Sådan lyder nogle beskrivelserne fra sygeplejesker og læger, der overfor TV MIDTVEST har fortalt om hverdagen på akutmodtagelsen på regionshospitalet i Gødstrup. 

Nu har Arbejdstilsynet været på besøg for at føre tilsyn med arbejdsmiljøet på afdelingen, og her fandt man ingen overtrædelse af reglerne.

- Vi har på besøget ikke konstateret nogen overtrædelse af arbejdsmiljølovgivningen, skriver tilsynet i sin besøgsrapport, som TV MIDTVEST har fået aktindsigt i. 

Ingen anmærkninger

Arbejdstilsynets rapport bygger på et besøg på akutafdelingen på regionshospitalet i Gødstrup 1. februar. 

På besøget talte tilsynet med blandt andre tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant, og også ledende sygeplejersker og lægefaglig direktør Jens Friis Bak. 

Det er på den baggrund, at Arbejdstilsynet nu konkluderer, at arbejdsmiljølovgivningen ikke er overtrådt på akutafdelingen. 

Kritik fra personale 

TV MIDTVEST har tidligere fortalt om speciallæger, sygeplejersker og ambulancereddere, der har udtryk kritik af arbejdsmiljøet på akutafdelingen på hospitalet, og de konsekvenser af  travlhed, som de frygter.

I slutningen af januar fik et højt arbejdspres 95 sygeplejersker i akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup til at sende det direkte brev til hospitalets ledelse.

I brevet beskriver sygeplejerskerne blandt andet, at man sidste år har set en stigning i antallet af sygemeldinger.

Samtidig har sygeplejerskerne oplevet, at de har haft for travlt til at indberette de meldinger om utilsigtede hændelser, som loven kræver.

TV MIDTVEST har bedt Arbejdstilsynet om at redegøre for baggrunden for besøget, men tilsynet oplyser, at man ikke kan udtale sig om årsagen til besøget 1. februar.

Selvom tilsynet ikke har fundet nogen problemer med arbejdsmiljøet på akutafdelingen, så skal Akutafdelingen regne med at se tilsynet igen.

- Vi vil gennemføre et ekstra tilsynsbesøg, fordi vi har brug for mere viden om arbejdsmiljøet i jeres virksomhed, står der i rapporten fra Arbejdstilsynet. 

Det besøg finder sted fredag.