Opråb fra akutsygeplejersker: Har ikke tid til at rapportere alvorlig fejl

Sygeplejersker i akutafdelingen på hospitalet i Gødstrup støtter afdelingens speciallæger med deres eget bekymringsbrev til hospitalsledelsen.

Sygeplejerskerne skriver i brevet, at de savner en handlekraftig hospitalsledelse, som finder løsninger på de problemstillinger som de har påpeget i en årrække.
Sygeplejerskerne skriver i brevet, at de savner en handlekraftig hospitalsledelse, som finder løsninger på de problemstillinger som de har påpeget i en årrække.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

95 Sygeplejersker i akutafdelingen på Regionshospitalet Gødstrup har sammen skrevet en støtteerklæring, hvor de henvender sig til hospitalsledelsen.

Sygeplejerskerne beskriver i brevet flere problemer, de oplever, fordi de som personale er hårdt pressede. Det gælder både på tid og ressourcer.  

Sygeplejerskerne fremhæver blandt andet, at de ikke i alle tilfælde mener, der er tid til at indberette det, når der sker fejl, som efter normal procedure skal indberettes i en rapport over 'utilsigtede hændelser' (UTH red.).

- Grundet arbejdspresset i afdelingen er det ikke muligt for sygeplejerskerne at indberette UTH i arbejdstiden, skriver de blandt andet i brevet.

Sygeplejerskerne beskriver også, at de det sidste år har ydet en stor ekstra indsats for at leve op til det behov, der er for akut behandling.

- I samme periode er der set en stigning i sygemeldinger, rekrutteringsproblemer, gentagne påbud og et straks påbud fra Arbejdstilsynet, står der i brevet.

Støttebrev støtter op om lægers bekymringsbrev 

20. december 2022 sendte lægerne fra Akutafdelingen på hospitalet i Gødstrup et lignende bekymringsbrev, og beskrev samtidigt hvordan lægerne mener, patienternes liv er i fare i nogle situationer på hospitalet. 

En opfattelse af situationen, som sygeplejerskerne deler. 

- Vi savner en hospitalsledelse, som træder i karakter når indtaget af patienter overstiger antallet af sengepladser og personale i Akutafdelingen, hvorved patientsikkerheden trues, skriver de. 

- Det sker ofte at patienter modtages, behandles og venter på afdelingens gangareal, står der blandt andet.