Livreddere gør status efter dårlig sommer

I dag er det sidste gang, at livredderne hejser flaget ved Hvide Sande og Søndervig. Den dårlige sommer har betydet væsentligt mindre at lave.

Når livredderne ved Hvide Sande og Søndervig i dag pakker flagene sammen kl. 19, er det sidste gang for i år. I og med at den danske sommer ikke har vist sig fra sin bedste side, har det også kunne mærkes hos livredderne på strandene.

- Hvad angår strandene i Hvide Sande og Søndervig, så har vi i år bare haft én livredende aktion. Det var i uge 27, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i Trygfonden, der finansierer livredderne ved de 37 største danske badestrande.

- Hvad angår førstehjælpsaktioner, så har vi i år haft to tredjedele af det antal, vi havde i sommeren 2014. Vi sjusser os frem til – og det er kun et sjus – at der dermed har været to tredjedele af det antal gæster, der var på strandene i 2014, siger han til TV MIDTVEST.

Selvom der ikke har været så mange badegæster, så har især badeforholdene i Søndervig ellers været helt optimale.

- Søndervig strand er i år mere mild i sin udformning. Knap så barsk. Det er naturligvis positivt, at naturen på den måde så at sige hjælper sig selv med sikkerheden, siger han.

I 2014 udførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 60.760 indsatser, hvoraf de 31 betegnes som livreddende.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.