Langt liv til filmen Tangentspilleren

Biograf dokumentarfilmen "Tangentspilleren" har vist, at dokumentarfilm kan få et langt liv i biograferne, også uden for de store byer.

Dokumentarfilmen Tangentspilleren havde premiere 4. februar og er set af over 6000 personer.

- Det er flot for en dokumentarfilm, oplyser filmens instruktør Anne Moulvad, og det skyldes bl.a. at en række biografer har haft filmen på spilleplanen i en længere periode.

Ofte vises dokumentarfilm en eller to gange i udvalgte biografer udenfor de store byer, men "Tangentspilleren" har brudt mønstret. Biografen i Ikast har bl.a. spillet filmen to gange om dagen i snart en måned med stor succes. Filmen er biografens fjerde mest sete film i 2013, kun overgået af Alle for to, Jagten og Min søsters børn i Afrika.

- Det er over alt forventning, udtaler biografdirektør Bjarne Raabjerg, og det viser, at hvis man har en god dokumentarfilm og giver den et biografliv og dermed chancen for at blive set, så kommer publikum også.

Han tilføjer, at hvis en dokumentarfilm spiller for 500 personer i biografen, så er det flot. Tangentspilleren er alene i Ikast set af 1300 personer.

Lille film - mange seere

Filmen handler om tangentspilleren Kristian Marius Andersen. Han betegnes som en af sin generations bedste til at improviserer. Han har absolut genhør og aspergers syndrom, som er en mild form for autisme. Instruktør Anne Moulvad har fulgt ham over en periode på 5 år, og filmen har fået flotte anmeldelser bl.a. fem hjerter i Politiken.

Filmen har spillet i 21 biografer, hvoraf de 15 ligger i Midt- og Vestjylland.

- De fleste har spillet filmen mindst en uge, og det betyder rigtig meget, at folk reelt får en chance for at se filmen, konkluderer instruktør Anne Moulvad. Det betyder også, at mund til mund metoden kommer i sving, og det er vigtigt for en forholdsvis lille film uden et stort markedsføringsbudget.

Kan stadig ses

Filmen spiller for sidste gang i Ikast og Aalborg i denne uge, men vil fortsat kunne ses i nye biografer over hele landet frem mod sommer. Scala i Holstebro har netop forlænget filmen til godt ind i marts.

- Jeg er i øjeblikket ved at gøre opmærksom på filmen hos landets øvrige biografer, og allerede nu ved jeg, at den kommer til at spille i Ry, Svaneke, Skørping, Toftlund og Ørsted oplyser Anne Moulvad.

Informationer om filmen er samlet på hjemmesiden www.tangentspiller.dk