Bredt flertal klar med kompensation til restauranter

Hos brancheforeningen er man glad for, at der igen bliver afsat penge til virksomhederne, men savner at blive taget med på råd.

Søndag aften er et bredt flertal af partier enig om at kompensere barer, caféer og restauranter, som er pressede under de nuværende coronarestriktioner.

quote- De mangler at spørge os til, hvad der skal til for at virksomhederne kan overleve. Jeg synes, at brancheorganisationer kan inddrages noget mere.

Jacob Niebuhr, formand for Danmarks Restauranter og Caféer

Det oplyser erhvervsminister Simon Kollerup (S) på et pressemøde søndag aften.

- Det gør ondt på jer, der sørger for, at vi kan have en god aften. Derfor er der nu i dag et bredt flertal for at
komme med hjælp til jer, lyder det.

Aftalen udvider adgang til eksisterende hjælpepakker og kompensationsordninger. Ordningen er en hjælp til de virksomheder, som rammes på grund af reglen om, at man kun må holde åbent til kl. 22.00.

I alt afsættes der 100 millioner kroner til yderligere økonomisk hjælp til branchen. Partierne skal i de næste dage forhandle om, hvordan pengene skal fordeles. På pressemødet fremgik det, at partierne har et særligt fokus på små virksomheder.  

- De kan nu få 90 procent af deres faste omkostninger i kompensation, hvis de vælger at holde lukket i en kortere periode, siger erhvervsministeren. 

Få et overblik over hjælpen her: 

Savner at blive taget med på råd

Søndag aften er man hos brancheforeningen, Danmarks Restauranter og Caféer glad for, at der bliver afsat penge til den pressede branche.

- Det er dejligt, at der bliver sat penge af. Summen er fin, men vi har svært ved lige nu at se, hvem der bliver holdt uden for i forhold til at søge dispensation. Der bliver brugt ordet ’små’ virksomheder, men det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man kan klare sig, bare fordi man er en stor virksomhed, lyder det fra foreningens formand, Jacob Niebuhr til TV MIDTVEST.

Formanden er glad for, at partierne på kort tid er blevet enige om en aftale, men samtidig er han ked af, at branchen ikke er blevet hørt. 

- De mangler at spørge os til, hvad der skal til for at virksomhederne kan overleve. Jeg synes, at brancheorganisationerne kan inddrages noget mere. Selvfølgelig skal vi ikke sige, hvad der skal sættes af af penge, men der mangler en forståelse for kompleksiteten i at drive en restauration, og for hvad det kræver at drive den, siger Jacob Niebuhr.

Kompensationen gælder til 31. oktober 2020, men der er mulighed for at forlænge året ud.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.