Her er flest sendt hjem med lønkompensation i Midt- og Vestjylland

Få overblik over hvor mange privatansatte der modtager lønkompensation i Midt- og Vestjylland her.

I Herning Kommune er mere end hver tiende blevet sendt hjem med lønkompensation under coronakrisen. Helt præcist drejer det sig om 3.385 svarende til 10,8 procent af de privatansatte lønmodtagere, og det er flest på tværs af alle kommuner i Midt- og Vestjylland.

Det viser en opgørelse lavet af Erhvervsstyrelsen.

I den anden ende af skalaen ligger Morsø Kommune, der er blandt de kommuner i landet med færrest hjemsendte – og altså færrest her i landsdelen.

Hjemsendte privatansatte med lønkompensation i Midt- og Vestjylland

- Coronakrisen kradser dybe sår, og jeg ved, at mange danske virksomheder kæmper for at holde hovedet oven vande lige nu. Derfor er jeg også utrolig glad for, at så mange i Midt- og Vestjylland har beholdt deres arbejde på grund af lønkompensationsordningen på trods af, at vi står midt i en krise, vi aldrig har været i før, lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup i en skriftlig meddelelse til TV MIDTVEST.

- Særligt i vores del af landet er arbejdspladser grobunden for hele det omkringliggende samfund. Og det er vigtigt, så vi også på den anden side af coronakrisen har et arbejde at stå op til, så virksomhederne hurtigere kan komme i gang med at få hjulene til at dreje rundt igen, står der videre.

Erhvervsminister, Simon Kollerup.
Erhvervsminister, Simon Kollerup.
Foto: Mass Lisby, TV MIDTVEST

Sådan ser det ud i resten af landet

Billund er med sine 11,5 procent hjemsendte med løn den jyske kommune, der er hårdest ramt. Det kan i høj grad tilskrives modgangen i rejsebranchen, der går hårdt udover Billund Lufthavn. Lige efter følger altså Herning Kommune.

Højdespringerne i statistikken finder vi hovedstadsområdet, hvor Tårnby og Dragør kommune har henholdsvis 14,2 procent og 12,3 procent af de privatansatte sendt hjem. Det hænger sammen med, at Københavns Lufthavn har adresse i begge kommuner.

I kompensationsordningen dækker staten mellem 75-90 procent af lønnen op til 30.000 kroner om måneden.

Virksomheden skal selv dække resten og forpligter sig samtidig til ikke at fyre de ansatte. Ordningen løber frem til 8. juli.

Her er flest sendt hjem med løn i Danmark procentmæssigt

Sådan ser fordelingen ud i Danmark.
Sådan ser fordelingen ud i Danmark.
Foto: Erhvervsministeriet
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.