Se videoen: Vejret har bragt storkeunge i livsfare - her bliver den fjernet fra reden

Vejret er barskt for storkeungerne. Den mindste er så hårdt medtaget, at den netop er blevet taget ned fra reden, så den kan få varmen.

Den seneste uges regn og rusk har været hård kost for ungerne i storkereden i Flynder, og nu er det blevet så kritisk, at den mindste unge er i livsfare. 

Det vurderer eksperterne fra storkene.dk, og derfor har de lørdag eftermiddag iværksat en redningsaktion.

Per, der bor på ejendommen, hvor reden står, har været oppe for at hente ungen ned. 

- Det har regnet længe, og det er ikke super varmt samtidig. Kombinationen af de to ting og at ungerne kun har dun på kroppen endnu er virkelig dårlig, siger Mogens Lange fra storkene.dk

Han har holdt øje med reden og vurderer, at det er ved at være sidste udkald. 

- Den lille af ungerne er faktisk ved at dø. Og det vil ske ret hurtigt, hvis det er. Men jeg synes, at det ser ud til, at den trækker vejret lidt endnu, siger han. 

Forældrene gør, hvad de kan

Ifølge Mogens Lange har storkeparret ellers gjort, hvad de kunne for at give ungerne varmen. Men de er efterhånden så store, at det er svært. 

- Forældrene kan ikke dække dem til, fordi de er så store efterhånden. Det er en rigtig kritisk tid lige nu. Hun har forsøgt at lægge sig hen over den, men hun er selv så våd nu, at det nærmest ikke nytter noget. De har virkelig gjort en stor indsats hele natten igennem og forsøgt at dække dem, siger eksperten.

Storkeungen hentes ned. Samtidig bliver der lagt halm og fisk til de andre unger.

Ungen vil nu blive puttet i en kasse inde i huset, så den får varmen. Den vil også blive tilbudt mad, hvis den vil have det, forklarer storkeeksperten.

- Men den kan være så ilde tilredt nu, at den simpelthen ikke er til at redde, men vi gør, hvad vi kan. Det er jo naturens gang, men vi har ikke ret mange storke i Danmark, så her gør vi, hvad vi kan, siger Mogens Lange.

Han vurderer, at de to store unger klarer det lidt bedre, men eksperterne holder øje med dem. 

- Hvis de begynder at hænge, så henter vi også dem ned. Men vi vil gerne lade mindst én blive deroppe, for så bliver forældrene ikke så urolige.

Da ungen blev hentet ned, blev der samtidig lagt fisk og lidt tør halm op i reden for at give bare en smule varme og føde til storkene. 

Storkene skal ringmærkes i morgen klokken 11.  Mogens Lange regner med, at den plan holder. 


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.