To er blevet til tre: Endnu en storkeunge ser dagens lys

Tre af de i alt fem lagte æg er nu udklækket i storkereden, men de sidste to æg behøver ikke lade vente på sig, mener ekspert.

Fredag kom de første to unger, og nu er endnu et æg klækket i storkereden i Flynder ved Bækmarksbro.

Tirsdag eftermiddag klokken 15.56 brød den tredje storkeunge ud af sin skal, og dermed er to blevet til tre, efter de første to æg klækkede fredag den 6. juni på fars dag.

Det er en stor nyhed, at endnu en unge er kommet til verden. Storkeeksperten Jess Frederiksen, der er formand for hjemmesiden storkene.dk, udtalte nemlig tirsdag morgen, at han gerne så flere æg klække snart.

- Der er gået en kende for lang tid, synes jeg, men jeg kan ikke forestille mig, at alle de tre sidste æg ikke er befrugtede. Jeg tror bestemt, at der kommer flere unger, sagde han. 

Det har nu vist sig, at i hvert fald et af de tre æg, som manglede at klække tirsdag morgen, var befrugtede.

FAKTA OM STORKENE

Det haster

De fem æg i storkereden blev lagt med i alt ti dages mellemrum. Normalt går der mellem 31 til 33 dage, fra et æg er lagt, til der kommer en unge, og det betyder altså, at der stadig er nogle dage at løbe på for de sidste unger.

Men de behøver ikke at bruge al ventetiden, mener Jess Frederiksen. For kommer de sidste unger meget senere end de første, kan naturen ende med at gå sin til tider barske gang.

- Der må helst ikke gå for lang tid. De to unger er ved at være store, og en ny unge vil kun være halv størrelse. Det er de stærkeste, der overlever, forklarer eksperten.

De tre storkeunger og forældrene, Kjeld og Yvonne, kan følges direkte på vores hjemmeside, ligesom man kan besøge dem selv på Holmgårdvej 36 i Flynder ved Bækmarksbro.

Tema

Storkereden ved Bækmarksbro


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.