Forslagene vælter ind: Sådan får storkeungerne deres navne

Inden man kender kønnene på de tre storkeunger ved Bækmarksbro, så får de ingen navne.

Kjeld og Yvonne har i år fået tre unger. Foto: TV MIDTVEST

Kjeld og Yvonnes tre storkeunger i storkereden ved Bækmarksbro er endnu uden navne, men sådan skal det ikke blive ved med at være.

Læs også Redningsaktion i storkereden: Unge risikerede at blive kvalt i net

Storkeungerne skal ringmærkes den 5. juli, og i den anledning bliver der også taget en lille fjer fra dem, der kan DNA-testes.

Først derefter finder man ud af, hvilke køn de tre unger har, og så kan de få deres navne. Det er ejerne af storkereden, der har lov til at vælge dem.

- Vores datter bestemte sidste år, at ungen skulle hedde Fie. Så i år bestemmer vores søn, hvis der er en hanstork, fortæller Per Fjeldgren.

Den danske filmskat

De to unger, som sønnen ikke navngiver, skal også have navne. Her har familien lagt en anden plan.

Læs også Ekspert om storkereden: Flere unger kan få ubehagelige konsekvenser

- Vi vil gerne holde navnene indenfor den danske filmskat. Det kniber lidt med pigenavne i Olsenbanden, men så må vi gå over til for eksempel Matador, som vores børn også kender, siger Per Fjeldgren.

Familien har dog ikke tænkt sig at vælge navne til alle ungerne alene. Planen er, at de vil finde nogle forslag til de sidste to, og så kan alle være med til at stemme og dermed vælge de bedste navne.

Og der er nok at tage af, for de mange besøgende ved reden er fyldte med idéer, siger Per Fjeldgren, der håber, de får brug for mange flere navne.

- VI håber, det bliver aktuelt mange år endnu, slår han fast.

FAKTA om storkene

  • Latinsk navn: Ciconia Ciconia
  • Største kropslængde: 115 cm
  • Største vingefang: 165 cm
  • Største vægt: 4,0 kg

Ikke siden 1963 har der ynglet storke i Bækmarksbro, og Yvonne og Kjeld er et ud af kun 3 ynglende storkepar i Danmark.

Yvonne og Kjelds rede er den storkerede i Europa, der ligger længst mod nordvest. Der er flere hundrede kilometer til den nærmeste beboede storkerede, der befinder sig i Smedager i Sønderjylland.

Hanstorken Kjeld er fem år gammel og stammer fra Berne Glüsing, der ligger nær Bremen i Tyskland. Det ved man, da han er ringmærket. Hunstorken Yvonne ved vi derimod ingenting om, da hun ikke er ringmærket. Hun kan derfor være kommet hertil fra Østeuropa - eller måske mere sandsynligt fra Holland, hvor mange storke ikke ringmærkes.

Storkereden finder du på Holmgårdvej 36 i Flynder.

Kilde: storkene.dk