Frit TV-valg: Bedre sent end aldrig

Kulturminister Marianne Jelved (R) vil arbejde for at give danskerne billigere tv fra efteråret. Det glæder medieordfører for Venstre, Ellen Trane Nørby, der længe har presset på for en lovændring.

Regeringen vil give boligforeninger frit tv-valg og sætte en stopper for de fælles tv-forsyninger, der tvinger mange danskere til at betale for tv-kanaler, de aldrig ser.

Det siger kulturminister Marianne Jelved (R), som vil give mange danskere billigere tv fra efteråret, hvis der kan forhandles et flertal for en lovændring på plads.

- Der er en stigende efterspørgsel fra borgere, der føler sig provokeret til at vælge en pakke, som nogen andre har bestemt. Derfor er der politisk vilje til at se på, om vi kan gøre det på en anden måde, siger Jelved til DR Nyheder.

"Regeringen har været en stopklods"

Omkring 650.000 husstande er i dag bundet til en bestemt tv-løsning gennem deres boligforening.

En analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen estimerer, at konsekvenserne ved at give husstande i boligforeninger frit valg vil være en samlet besparelse for forbrugerne på cirka 68 millioner kroner om året.

Estimatet dækker over, at 15 procent af de 650.000 husstande vil fravælge en fælles løsning og spare 149 kroner om måneden, mens resten vil komme til at betale marginalt mere for deres løsninger.

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby fra Lemvig, hilser Jelveds udmelding velkommen.

- Det er skønt, at regeringen endelig vil noget på området. Det har vi presset på for i flere år, hvor regeringen har afvist behovet for et frit tv-marked.

Tror på politisk flertal

Ellen Trane Nørby tror på, at der kan findes politisk opbakning til en lovændring.

- Men det er ærgerligt, at det først er nu tæt på et folketingsvalg, regeringen handler. Regeringen har længe været en stopklods, men bedre sent end aldrig, siger hun til Ritzau.

Sidste år vedtog regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Konservative vækstpakken "Danmark helt ud af krisen".  Analysen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er et af initiativerne i vækstpakken.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Samfund.