TV MIDTVEST

Byrådskandidater bliver uddannet til politikere

Ikast-Brande Kommune forberede nye byrådskandidater til politikerlivet, ved at tilbyde dem et kursus om kommunen.

Det er første gang Christopher Skovbjerg Nørgaard fra Bording stiller op i politik. Han deltager i kurset, så han er klædt ordentligt på inden kommunalvalget den 21. november. Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Inden længe ruller kommunalvalget for fuld udblæsning. Men er det første gang, man står på stemmesedlen, er der en hel del, man skal til sætte sig ind i, hvis man bliver valgt. Det forsøger de at hjælpe med i Ikast-Brande Kommune. Her har de netop taget hul på en Kandidatuddannelse, der skal hjælpe de mange nye kandidater med at forstå arbejdet i byrådet.

Vi tror på, det er godt at have en grundlæggende viden om, hvad det er for nogle opgaver, kommunen løser, hvilke udfordringer vi står overfor, og hvordan økonomien er skruet sammen

Henning Hansen, Kommunaldirektør, Ikast-Brande Kommune

- Vi tilbyder kurset, til alle dem der stiller op til byrådsvalget, fordi vi tror på, det er godt at have en grundlæggende viden om, hvad det er for nogle opgaver, kommunen løser, hvilke udfordringer vi står overfor, og hvordan økonomien er skruet sammen, siger Henning Hansen, Kommunaldirektør, Ikast-Brande Kommune.

Kommunen fik første gang ideen om at lave kurset tilbage i 2013. Siden da har interessen været stor, og på dette hold er 30 kandidater tilmeld.

- Når man stiller op til kommunalvalget, så er det vigtigt at være informeret om, hvad der forgår i kommunen. Derfor er sådan en kandidatuddannelse som den her rigtig vigtig at deltage i, for så får man lige præcis de informationer, man har brug for, for at stille op til kommunalvalget, siger Christopher Skovbjerg Nørgaard fra Bording, som stiller op for Konservative i Ikast-Brande Kommune.

30 kandidater deltager på det fem dage lange kursus, så de er rustede til en fremtid som lokalpolitikere. Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Kommunalpolitik på skemaet

Kurset, de mange kandidater deltager i, foregår over fem aftenener. Hver aften omhandler et emne, som hver og et er afgørende i Ikast-Brande Kommune.

- Vi kan selvfølgelig kun nå et udvalg af de opgaver, vi beskæftiger os med. Men vi forsøger som direktion at komme hele paletten rundt. Vi kan ikke gå i dybden med det hele, men vi kan give et indtryk af samtlige opgaver og udfordringer, og måden vi løser det på, siger Henning Hansen, Kommunaldirektør, Ikast-Brande Kommune.

Ved det seneste kommunalvalg for fire år siden var næsten halvdelen af kandidaterne på stemmesedlen nogen, der aldrig havde prøvet at stille op til valg før.

05:02 Luk video