Lars Larsen har købt Actona

JYSK-ejer Lars Larsen har købt den Tvis/Holstebro-baserede møbelvirksomhed Actona Company A/S, der er en af Nordeuropas største af sin slags.

Lars Larsen overtager møbelvirksomheden Actona Company A/S, der producerer og sælger møbler til detailhandlen i over 90 lande rundt om i verden og har nogle af verdens største detailkæder på kundelisten.

Actona omsætter for 1,1 milliarder kroner og har over 1.200 ansatte. Virksomheden bliver fremover en del af LARS LARSEN GROUP, der ud over JYSK blandt andet også består af møbelkæderne Bolia.com, ILVA og IDEmøbler samt møbelvirksomheden Interstil og havemøbelproducenten Scancom.

- Actona er en sund virksomhed med gode værdier, en meget kompetent ledelse og en stærk organisation. Samtidig ligger virksomhedens forretning inden for et område, som vi i LARS LARSEN GROUP ved noget om, så jeg er meget glad for, at vi har fået en aftale i stand, siger Lars Larsen.

Salget vil styrke Actona

Hos Actona ser adm. dir. Torben Villadsen frem til at fortsætte som en del af LARS LARSEN GROUP.

- Jeg er overbevist om, at det nye ejerskab kun vil styrke Actona. Vi får en ejer, der har et langsigtet perspektiv og vil virksomheden det bedste, og vi kan nu fortsætte det gode samarbejde, som vi altid har haft med kunder og samarbejdspartnere, siger Torben Villadsen.

Actona har sine rødder tilbage til 1981 og er stiftet af Orla Dahl Jepsen, der afgik ved døden i en alder af kun 58 år i 2014. En overtagelse af LARS LARSEN GROUP er det helt rigtige for virksomheden, siger Susanne Dahl Jepsen, der er enke efter Orla Dahl Jepsen.

- Jeg ved, at Orla på både Actonas og vores medarbejderes vegne ville være glad for, at virksomheden får Lars Larsen ind som ejer. Orla og Lars Larsen kendte hinanden i mange år og delte de samme værdier, siger Susanne Dahl Jepsen.

LARS LARSEN GROUP består i dag af en række forskellige virksomheder. Fælles for dem alle er, at de er helt eller delvist ejet af Lars Larsen, men derudover bliver de drevet som selvstændige brands og organisationer.

Og det er også tilfældet med Actona, understreger Lars Larsen.

- Actona har et stærkt navn i branchen og ledelsen ved, hvad der virker og har et meget fornuftigt syn på, hvordan virksomheden skal udvikles yderligere - så som ny hovedaktionær er mit job nu at give dem de bedste betingelser for, at de kan vokse sig endnu stærkere som selvstændig virksomhed i LARS LARSEN GROUP, siger Lars Larsen.

Lars Larsen bliver som sagt ny hovedaktionær i Actona, mens den nuværende direktion bestående af adm. dir. Torben Villadsen, driftsdirektør Aksel Lægsgaard og kommerciel direktør Søren Damgaard også investerer i en ejerandel.

Handlen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.