Nu går bukkejagten ind: - Jeg har ventet i et år

16. maj markerer starten på bukkejagten, og derfor var 18-årige Mette Grønbæk Hansen tidligt oppe for at indlede sæsonen.

02:44

Sidste år var Mette Grønbæk Hansen ikke gammel nok til at gå på jagt alene. Derfor var hun ekstra spændt, da årets sæson for bukkejagt blev indledt tidligt onsdag morgen. Video: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Jægernes juleaften blev i bogstavelig forstand skudt i gang tidligt i morges.

Den 16. maj er nemlig bukkejagtens åbningsdag, og det udnyttede 18-årige Mette Grønbæk Hansen, der kommer fra Ilskov nord for Herning, da hun for første gang skulle prøve kræfter med jagtdisciplinen på egen hånd.

Allerede klokken halv fem var hun klar til at indtage jagtdagen.

- Jeg har ventet et helt år på det her. Den 16. maj er der jo kun én gang om året. Det er det her, jeg brænder for, siger Mette Grønbæk Hansen.

 - Jeg plejer at have svært ved at stå op, når jeg skal i skole, fordi jeg er et rigtig stort B-menneske, men når det gælder jagt, så kan jeg godt komme op. Jeg står gerne så tidligt op for at komme afsted. Det er fantastisk bare at sidde og nyde roen, høre fuglene og mærke naturen vågne op, lyder det.

Bukkejagtssæsonen

Jagtsæsonen for bukke foregår over to perioder om året:
  • 16. maj - 15. juli
  • 1. oktober - 31. januar
Kilde: Jægerforbundet

Afslappende og hyggeligt at gå på jagt

Mette Grønbæk Hansen har gennem hele sit liv gået på jagt med sin far, og derfor har det været naturligt for hende at føre familiens jagttraditioner videre.

Den unge jæger nyder den ro, hun kan finde, når hun går på jagt. Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Den 18-årige jæger nyder naturen og alt, hvad der følger med.

- Jeg hygger mig og har det fedt med det. Det giver mig meget. Det er afslappende at sidde herude. Det er lige så godt for mig, som at få sovet. Jeg er et udemenneske. Og det har jeg altid været. Alt fra camping til fiskeri interesserer mig rigtig meget i forhold til at sidde indenfor på en skolebænk. Det har aldrig sagt mig noget, fortæller Mette Grønbæk Hansen.

- Jeg kunne godt have ventet til i morgen, men det er en tradition, at man sidder her, når jagten går ind. Der bliver skudt rigtig mange bukke den første dag, så chancen for at skyde en buk er mindre jo længere, man venter. Det er i dag, der er bukkepral. Det er ikke i morgen eller i overmorgen.

Mette Grønbæk Hansen fik ikke skudt noget vildt på årets første bukkejagt, men hvis kræfterne ellers tillader det, vil hun begive sig ud på endnu en jagt torsdag morgen.

02:26

Vi var tidligt oppe sammen med Mette Grønbæk for at indlede bukkejagtssæsonen. Kom med en tur i skoven i indslaget her. 

Luk video