Dyrlæge efterlyser babysokker: Nu vælter det ind med ensomme strømper og nye kreationer

De små sokker er vigtige for dyrlægens patienter, lyder forklaringen.

Interessen har været overvældende, lyder det fra dyrlægen.
Interessen har været overvældende, lyder det fra dyrlægen.
Foto: Dyrlæge Mikkelsen

- Vi er enormt taknemmelige.

Ordene falder fra Line Skak Lindegaard Nielsen, der er ansvarlig for Dyrlæge Mikkelsens sociale medier. 

I begyndelsen af ugen delte Herning-dyrlægen et opslag på Facebook, hvor man efterlyser babysokker. Det har nu resulteret i alt fra aflagte sokker til strømper, der savner deres makker, og til ny-strikkede strømper. 

-  Vi synes, det er helt fantastisk, at der er så mange, der vil hjælpe. Vi er meget overraskede over den opbakning, der er kommet, lyder det fra Line Skak Lindegaard Nielsen.

Har stort strømpe-forbrug

SoMe-manageren forklarer, at de små strømper er i høj kurs hos dyrlægen. De spiller nemlig en afgørende rolle, når patienterne, som dyrene bliver omtalt, skal i narkose.

- Under en narkose kan de begynde at fryse på for og bagben. Derfor er strømperne vigtige for, at de holder på varmen, siger Line Skak Lindegaard Nielsen. Hun tilføjer, at narkose bliver brugt ved alt fra tandrensning til sterilisation og akutte operationer. 

Idéen til Facebook-opslaget opstod, da en dyrlægen for nylige lagde en video på det sociale videomedie TikTok.

I TikTok-videoen fortæller en veterinærsygeplejerske om klinikkens store forbrug af små sokker. Det resulterede i en kommentar fra gavmild bruger.

- Vi stod og manglede de her sokker. Så var der faktisk en der skrev på TikTok, at vi måtte få nogle af hendes sokker, siger Line Skak Lindegaard Nielsen.

Strømperne bliver brugt hos mange af dyrlægens patienter.
Strømperne bliver brugt hos mange af dyrlægens patienter.
Foto: Dyrlæge Mikkelsen

Kort derefter lavede hun Facebook-opslaget. 

- Vi har tømt vores eget lager for babysokker, og vi mangler stadig, så kom endelig ind forbi, hvis du har nogle ekstra babysokker derhjemme, som ikke kan finde sin anden ejer - vi tager imod dem med kyshånd, skriver Dyrlæge Mikkelsen i opslaget. 

Torsdag har mange ifølge Line Skak Lindegaard Nielsen været forbi med de små strømper.

- Jeg ved faktisk ikke præcis hvor mange (vi har fået, red.), men det er helt enormt mange, lyder det fra SoMe-manageren, der også forventer flere strømpeafleveringer i løbet fredagen.