Centerleder ser på hidsige energiregninger: - Hver dag tænker vi, hvor kan vi spare?

Hos Videbæk Idræts- og Fritidscenter stikker forbrugsregningerne af. Fritidscenteren skal helt ned på kistebunden for at finde penge til regningerne, men hvor længe bliver det ved?

Centerlederen i Videbæk leder hver dag efter nye steder at spare
Centerlederen i Videbæk leder hver dag efter nye steder at spare
Foto: Ditte Georg Wraae, TV MIDTVEST

Centerleder, Henrik Juhl har arbejdet i Videbæk Idræts- og Fritidscenter 6-7 år. Hvert år har udskrivningen til el, vand og varme ligget nogenlunde stabilt på cirka én million kroner om året. 

Allerede ni og en halv måned inde i 2022 er den million brugt. Alene på el.

- Det er et meget voldsomt greb i lommen. Vi har alle årene lagt lidt penge til side, fordi der er nogle ting, vi gerne vil have lavet. Det kan gå fløjten nu, fordi vi skal betale forbrugsregninger, siger Henrik Juhl. 

Det er gået de færreste næser forbi, at energikrisen kradser, og i Videbæk Idræts- og Fritidscenter begynder bekymringsrynkerne at blive dybe. 

- Hvis det bare fortsætter, så risikerer vi at må lukke butikken. Den tanke har man det da rigtig skidt med som centerleder, siger Henrik Juhl. 

Tænker i besparelser hver dag

Centret i Videbæk breder sig over mange kvadratmeter, og udover den klassiske hal til badminton og håndbold finder man blandt andet mødelokaler. Begge dele skal belyses og varmes op. Og så er der den helt store energisynder. Svømmehallen. 

- Det er den allerstørste energisluger. Har har vi sænket temperaturen med én grad, og så holdt vi den helt lukket hele juli, fortæller Henrik Juhl.

Kunne I ikke bare lukke svømmehallen helt?

- Det kunne vi godt, men så er der jo nogle skolebørn, der vil mangle det. I øvrigt er det også nødvendigt, at vi holder svømmehallen kørende for at få det kommunale driftstilskud, vi får.

Solceller som en del af løsningen

Selvom det er halvhårde tider, klør centerlederen på. Udover at finde besparelser, planlægger han nemlig selv at kunne producere noget af energien ved hjælp af solceller.

- Vi har jo masser af kvadratmeter tag, og vi kan måske få et anlæg, der kunne udfylde det hele og næsten dække vores behov, siger han. 

Indtil det forhåbentlig bliver en realitet, holder centerlederen et skarpt, men optimistisk øje med priserne.

- Det vender forhåbentligt på et tidspunkt, og så må vi jo se om ikke, vi kan betale den tid, det varer.