Pop-up koncerter ved plejehjem og botilbud udfylder musikalsk tomrum

Syv musikere har lørdag givet koncerter rundt i Holstebro med støtte fra byens handelstandsforening.

Hvis folk ikke kan komme til kulturen, så må kulturen komme til folket.

Derfor kunne både de yngre og ældre beboere i forskellige boligområder i Holstebro lørdag opleve koncerter ti forskellige steder i byen.

- Jeg synes, det er rigtig hyggeligt lige at få det input, fordi det er meget stille i hverdagen, siger Rie Nyborg Madsen, der er beboer på et plejehjem i Holstebro. 

Manden bag initiativet er Kris Herman, der er direktør og stifter af UncoverMusic.

- Det er ikke noget problem overhovedet. 14 koncerter på en dag er bare et spørgsmål om at få det koordineret på forhånd, fortæller han.  

- Idéen kom, mens jeg sad og så Pippi Langstrømpe med mine unger, fordi Pippi på et tidspunkt går ind i en baggård og står og synger sammen med Tommy og Annika. Så kom jeg til at tænke på de gamle gårdsangere, siger Kris Herman.

Økonomisk håndsrækning fra handelsstandforeningen

Men selvom glæden ved at kunne bringe musikken hjem til folk er stor, så bærer det ikke hele lønnen i sig selv.

- Det har også været måden at redde min forretning på, siger Kris Herman.

Pengene til arrangementet kommer nemlig blandt andet fra handelsstandsforeningen og skulle egentlig have været brugt til næste Open By Night-arrangement i Holstebro.

- Men det har alt det her corona sat en stopper for. Så talte vi med Kris Herman om, at vi skal have kulturen ud til borgerne, når nu de har svært ved at komme til kulturen, siger Jens Kristian Larsen, der er handelschef i Holstebro Handelsstadsforening.

Kristine Hoelgaard er sangskriver og musiker og spillede lørdag ved plejehjem og botilbud Mellemtoft 1 i Holstebro. - Det var virkelig en dejlig oplevelse. Jeg følte, at publikum var med mig hele vejen, siger hun.
Kristine Hoelgaard er sangskriver og musiker og spillede lørdag ved plejehjem og botilbud Mellemtoft 1 i Holstebro. - Det var virkelig en dejlig oplevelse. Jeg følte, at publikum var med mig hele vejen, siger hun.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

En af de optrædende kunstnere er Kristine Hoelgaard, der er sanger og sangskriver. Hun fik hurtigt hænderne over hovedet, da hun blev spurgt, om hun ville optræde.

- Det kom lidt uventet, for jeg havde egentlig indstillet mig på at bruge tiden på at fordybe mig i at skrive sange. Men så kom muligheden, og jeg sagde straks ja til muligheden for at ”blive luftet”, siger hun.

Én af dagens koncerter var på Mellemtoft 1, der er et plejehjem og botilbud i Holstebro. En af tilskuerne til den koncert var beboeren Lone Damgård.

Og hun havde kun positive ord efter dagens underholdning. 

- Det var godt. Jeg kan godt lide sådan noget musik, men jeg kan ikke lide opera, så det var rigtig dejligt, lyder det fra Lone Damgård. 

Konceptet med de mange små koncerter fortsætter resten af sommeren rundt om i landet.

Hvis folk ikke kan komme til kulturen - så må kulturen jo komme til folket. Derfor kunne beboere i boligblokke og på plejecentre i dag opleve hele 14 forskellige koncerter ti forskellige steder i Holstebro - alt sammen takket være byens handelsstandsforening.