Festivaler overvældet af opbakning: - Folk donerer billetten for at sikre vores overlevelse

Både Skive Festival, Herning Rocker og Alive Festival oplever lige nu stor støtte fra festivalgæsterne.

- Hvis I insisterer på at refundere billetterne, modtager jeg maksimalt et tilgodebevis på en kold Hancock til festen i 2021! Billetten til næste år betaler jeg naturligvis selv.

quoteDet varmer virkelig vores festival-hjerte og må jo betyde, at vi har gjort et eller andet rigtigt

Michael Eiskjær, bestyrelsesformand, Skive Festival

Sådan skriver Peter Mathiasen på Skive Festivals facebookside.

Skive Festival havde ellers tilbudt, at man kunne ombytte sin billet til en 2021-billet eller få pengene refunderet. Men flere af festivalens gæster har altså valgt at donere deres billet ved simpelthen at lade være med at gøre noget.

- Det er ikke noget, vi appellerer til. Men folk vil gerne donere for at sikre vores overlevelse. Flere siger til os, at de har tænkt sig at rive billetten i stykker, siger Michael Eiskjær, der er bestyrelsesformand for Skive Festival.

Det samlede overblik over donationer har festivalen først om nogle uger, når alle gæsterne har taget stilling. Men indtil videre har omkring 15 gæster tilkendegivet, at de vil donere deres festivalbillet på festivalens Facebookside:

- Jeg donerer min, glæder mig til festivalen i 2021, skriver Paw Nielsen.

- Jeg donerer hermed mine, og køber nye i 2021. Glæder mig, skriver Lissa Juliane Birkkjær Højmose.

For gæsterne er festivalens overlevelse tilsyneladende vigtigere end de 500 kroner, billetten har kostet, og det gør arrangøren stolt:

- Alle de penge, vi har brugt på annoncering af 2020-festivalen, har vi tabt. Derfor betyder det her alt. Det varmer virkelig vores festival-hjerte, og det må jo betyde, at vi har gjort et eller andet rigtigt, siger Michael Eiskjær fra Skive Festival.

quoteVi har brugt styrtende med penge på annoncering og abonnement på diverse tjenester som NETS og DIPS, der administrerer billetsalget. Derfor lander den her opbakning på et tørt sted

Leif Clausen, ansvarlig, økonomi og billetter, Herning Rocker

Lige nu afventer Skive Festival hjælpepakker og håber på hjælp derfra. Uden den håndsrækning ville det være umuligt at holde festivalen kørende, lyder det fra formanden.

Herning Rocker klar med samme program

Også Herning Rocker er overvældet over gæsternes opbakning. Her har ganske få ønsket at få deres billet refunderet. De fleste har i stedet valgt at beholde billetten, der kan bruges til festivalen i 2021.

- Vi har fået vanvittigt mange gode tilkendegivelse af folk, der siger, at de selvfølgelig beholder billetten, siger Leif Clausen, der er ansvarlig for billetter ved Herning Rocker.

- Vi har brugt styrtende med penge på annoncering og abonnement på diverse tjenester som NETS og DIPS, der administrerer billetsalget. Derfor lander den her opbakning på et tørt sted, siger Leif Clausen.

For Herning Rocker har det derfor været vigtigt, at gæsterne næste år får den oplevelse, de havde set frem til i år.

- Der har været en exceptionel opbakning fra kunstnerne. Indtil videre har vi 16 ud af de 17 kunstnere, der skulle have spillet i år, på plads til næste år. Det er blandt andet James Blunt, ACDC, Rasmus Seebach og alle de andre store, siger Dan Madsen, der er ansvarlig for annoncering og kunstnere.

- Folk får det, de har købt sig ind på, og vi kan mærke, det betyder rigtig meget for gæsterne, lyder det.

Og det afspejler sig på Herning Rockers Facebookside:

- Fedt, at programmet følger med - det var nemlig et super godt program i år. Vores billetter flytter helt klart med ind i 2021, skriver Berith Skov.

- Konge-programmet fortsætter, så vi kan fortsat glæde os, skriver Gitte Hovgård Brixen.

Opbakning til Alive Festival: - Billetterne er lagt i fryseren

Alive Festivalen har også oplevet en stor støtte fra deres gæster. Fredag aflyste de officielt deres festival, hvorefter det væltede ind med positive kommentarer om, at folk ville beholde billetten til næste år eller købe en ny.

- Hele perioden har folk virkelig været tålmodige. Der har ikke været nogle panikforespørgsler. Der har været en opbakkende stemning til festivalen, siger Esben Halkier, der er kommunikationsansvarlig for Alive Festival, der stolt kan læse med på festivalens Facebookside:

- Billetterne er lagt i fryseren, og vi glæder os allerede til næste år, har Ulrich Nicolaisen skrevet.

- Personligt er jeg ret forbløffet over, at der ikke er flere, der har ville have pengene tilbage med det samme, siger Esben Halkier om den gode respons.

Både Skive Festival, Herning Rocker og Alive Festival regner med og håber på, at de vil få en økonomisk håndsrækning fra de hjælpepakker, der er på vej til kulturen.

TV MIDTVEST lavede i starten af april et indslag med nogle af de hårdt ramte festival-arrangører. Se det herunder:

2:33
Det gør ondt hos festival-arrangører og fodboldstævner, at alle arrangementer må aflyses