20 koncerter aflyst: Musikere lider under lockdown

Coverbandet Queen Machine er et af de mange orkestre, der har måttet aflyste koncerter grundet forbuddet mod at samles i større flokke.

Coronakrisen gør ondt på os alle. Selvom man ikke bliver ramt af sygdommen, mærker man stadig, at landet er sat på standby, og for mange sviger de økonomiske resultater deraf.

For Henrik Østergaard, der er pianist i coverbandet Queen Machine faldt lockdown-timingen exceptionelt uheldigt – han havde nemlig lige besluttet sig for at satse fuldt ud på musikken og koncerterne.

- Jeg valgte at tage orlov fra Ikast-Brande Gymnasium sådan cirka 30 minutter før, Mette Frederiksen lukkede landet ned. Jeg har stadig en tro på, at det var den rigtige beslutning, men mange af vores koncerter ligger i Danmark her om sommeren, så det er en halv årsindtægt, der ryger, siger han.

De har allerede måttet aflyse 20 koncerter, hvoraf ni af dem var i Storbritannien, og nu håber de, at situationen bliver bedre inden festivalsæsonen er helt slut.

- Jeg håber virkelig, at vi kommer til at spille på Skive Festival som planlagt. Det er der ikke meget, der tyder på lige nu, men man har lov at håbe, siger musikeren til TV MIDTVEST.

Men det er ikke kun de udøvende musikelskere, der er trætte af aflysningerne – spillestederne lider i den grad også under situationen.

I Harboøre skulle Helle Langer nemlig i dag have gjort klar til at afholde en koncert på spillestedet 18b, men i stedet for 230 stole og en propfyldt bar, er der nu larmende tomt, og man kan høre ekko for hvert skridt, man tager i lokalet.

quoteHvis jeg bare sådan kendte det tidspunkt, hvor det var ovre, og hvor der var fri leg igen, og vi fik fulde huse, så tror jeg egentlig sagtens, jeg kunne leve med det.

Helle Langer, 18b, Harboøre

- Det her rum er meget sjovere, når der er 230 stole. Hvis jeg bare sådan kendte det tidspunkt, hvor det var ovre, og hvor der var fri leg igen, og vi fik fulde huse, så tror jeg egentlig sagtens, jeg kunne leve med det, siger Helle Langer.

Både Niels Hausgaard, Teitur og Hush er blevet aflyst, og den næste koncert på spillestedet er med Anne Linnet.

- Jeg kan godt være bekymret for, om man køber billetter til en anden koncert, hvis den koncert, man skulle have været til, bliver aflyst, siger Helle Langer til TV MIDTVEST.

Den foreløbige dato for genåbningen af dele af landet er den 13. april, og Queen Machine-pianisten håber i den grad, at lockdown ikke bliver forlænget meget mere, for hvis sommerens koncerter ryger på gulvet, bliver det kedeligt at være musiker.

- Det ville blive den mest stille sommer i Queen Machine-lejren, siden vi startede for 10 år siden. Det ville betyde, at vi ikke ville komme ud og spille halvdelen af årets koncerter, siger Henrik Østergaard.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Kultur.