Nu må 11-årige Mie Amalie endelig se sine venner igen: - Det bliver som at se køer komme på græs

Selvom 5.-8. klasserne ikke må komme tilbage i skole endnu, kan de i aften se frem til at mødes med vennerne til spejder.

Fra mandag må afgangselever i skolerne igen komme tilbage til klasselokalerne i Vestjylland, og det var nogle glade 9. klasses elever, der for første gang siden december måtte møde ind på skole igen i dag.

Imens må 5. til 8. klasses eleverne væbne sig med tålmodighed lidt endnu, inden de kan få deres fysiske skoledag tilbage. 

Men til gengæld kan de fra i dag se frem til at komme tilbage til deres udendørs fritidsaktiviteter, og hos spejdergruppen Tarm Gruppe under KFUM Spejderne har de netop valgt at have et særligt fokus på at få børnene på de klassetrin tilbage.

- Vi synes, at 5. til 8. årgang er blevet forbigået, så derfor var vi alle sammen enige om at sætte alle sejl til for at få åbnet for dem. Vi tror på, at behovet er størst der, fordi de kommer ikke i skole endnu, og det, synes vi, er synd for dem, siger Mette Nygård Krogsgaard, der er tropleder hos Tarm Gruppe, til TV MIDTVEST.

quoteBørnene har godt af at komme ud og røre sig, så de skal ikke bare sidde stille og binde knob.

Mette Nygård Krogsgaard, tropleder

Allerede nu har så mange børn meldt sig til aftenens spejdersamling, at troplederen forventer fuldt hold.

- Jeg forestiller mig, det bliver som at se, når køer kommer på græs. Det, vi har at slå på til spejder, det er fællesskab, og det har bare været rigtig svært med corona, siger hun.

Én af de spejdere, der i aften kommer til samling, er 11-årige Mie Amalie Sørensen fra Tarm. Hun har ikke været til spejder siden december:

- Jeg glæder mig helt vildt, fordi vi ikke ser hinanden særligt meget lige nu. For det første har vi et godt sammenhold, og det bliver dejligt bare at se sine venner, siger hun til TV MIDTVEST.

Hun har gået til spejder i tre år, og mens hun stadig skal følge med i skoleundervisningen hjemmefra, betyder det meget at kunne komme tilbage til sin fritidsaktivitet.

- Jeg er måske lidt ligeglad med, om jeg skal være i skole hjemmefra, bare jeg kan være sammen med mine venner igen. Og mine bedste venner har jeg fået fra spejder, siger hun.

Til første spejdersamling i aften skal der ikke snittes pinde og bindes knob - men derimod løbes rundt til legen 'Stratego'.
Til første spejdersamling i aften skal der ikke snittes pinde og bindes knob - men derimod løbes rundt til legen 'Stratego'.
Foto: Mette Nygård Krogsgaard, privatfoto

Tropleder Mette Nygård Krogsgaard understreger, at når spejdertroppen vender tilbage i aften, bliver det med alle restriktioner, der er gældende - både hvad angår afspritning og afstand.

- Vi skal lege stratego, for der er godt med afstand. Når man bytter nogle kort i legen, så klarer vi det med plasticposer, de afleverer i, og så spritter vi dem af ved en base undervejs.

- Børnene har godt af at komme ud og røre sig, så de skal ikke bare sidde stille og binde knob, siger Mette Nygård Krogsgaard.


Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Samfund.