Inger kunne genåbne sin tøjbutik på sin 50-års fødselsdag: - Det er den bedste gave, man kan få

Inger Krestine Mark havde planlagt at holde fri på sin fødselsdag den 1. marts, men da butikkerne fik lov at åbne, trak hun i arbejdstøjet i stedet.

Inger Krestine Mark havde længe planlagt, at hun skulle holde fri på sin 50-årsfødselsdag. Den faldt den 1. marts 2021 - dagen hvor hun kunne genåbne sin tøjbutik Garderoben i Nykøbing. 

Hendes butik har været lukket i over to måneder på grund af coronarestriktionerne, og derfor kunne hun ikke tage fri på sin fødselsdag. Men for Inger Krestine Mark var genåbningen lige præcis den fødselsdagsgave, hun manglede.

- Det er den bedste gave, man kan få. Min ambition har været, at når jeg fyldte 50, så skulle jeg holde fri, men mit største ønske var at få lov til at holde åbent i min butik, og vi kan ikke holde en fest, så det her er næsten lige så godt som en fest, fortæller fødselaren fra Nykøbing.

Mens tøjbutikken har været lukket, har Inger Krestine Mark lavet online modeshows, hvor hendes varer blev vist frem, så kunderne kunne købe dem online.

quoteJeg føler lidt med de butikker, som ikke har fået lov til at åbne.

Inger Krestine Mark, indehaver, Garderoben, Nykøbing

Men butiksejeren har manglet den fysiske kontakt med hendes kunder, og smilet er ikke til at pille af hende, mens hun hjælper dagens kunder.

- Det kan næsten ikke beskrives. Det er en boblende følelse. Man mærker hurtigt, at man har savnet det at snakke med kunder og vise nyheder frem. Det har vi ventet på rigtig længe. Jeg glæder mig allerede til i morgen, siger Inger Krestine Mark.

Stamkunderne kommer forbi

På butikkernes genåbningsdag kigger mange kunder forbi Garderoben i Nykøbing. De skal købe noget nyt tøj, men indehaveren af butikken skal også have en lykønskning med på vejen.

- Nu var det så længe siden, jeg havde været ude at shoppe, og jeg vidste, at Inger havde fødselsdag, og så skulle jeg da ind og hilse på hende, fortæller Britta Pedersen, der er stamkunde i Inger Krestine Marks butik.

Selvom det er en festdag i gågaden i Nykøbing, så er der alligevel en ting, der går butiksejeren på.

- Det går bedre end, jeg havde forventet. Vi har jo ikke nået andet end at ekspedere kunder. Jeg er simpelthen bare så glad, men det er også en mærkelig følelse, for jeg føler lidt med de butikker, som ikke har fået lov til at åbne - frisørerne for eksempel, siger hun.

Foruden butikkernes åbning, så har efterskoleeleverne og afgangseleverne i folkeskolen og på alle uddannelserne i Vestjylland og Nordjylland fået lov til at komme i fysisk skole.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Forbrug.