Trussel om æresdrab var falsk anklage

Viborg Politi har løsladt den syriske mand, der fredag den 8. november blev varetægtsfængslet for drabsforsøg mod sin egen datter. Hun har nu indrømmet, at historien var opdigtet.

Det var for at slippe for et længerevarende besøg hos familien i Tyrkiet, at en 16-årig pige fortalte om, at hendes far og mor ville dræbe hende, fordi hun havde et forhold til en 21-årig syrisk mand. Den 8. november blev faren anholdt og sigtet for drabsforsøg, vold og trusler på livet over for datteren og hendes 21-årige kæreste. Nu har politiet i Viborg løsladt manden, men har opretholdt sigtelserne. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Falsk anklage

Pigens mor var også sigtet i sagen, men blev i Retten i Viborg ikke fængslet. Siden grundlovsforhøret i Retten har den 16-årige pige og hendes kæreste fortalt politiet, at anklagerne mod forældrene ikke var sande. Årsagen til de falske anklager var, at hun ikke ville med familien til Tyrkiet, hvorfor hun opdigtede historien om drabsforsøg, vold og dødstrusler. Nu vil politiets jurister vurdere, om pigen og hendes kæreste skal sigtes for de falske anklager.