Sognepræst i protest over forhold på udrejsecenter

Inger Støjberg gæstede i dag Kærshovedgård. En vestjysk sognepræst udnyttede besøget til at kritisere forholdene på udrejsecentret.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg lagde tirsdag vejen forbi udrejsecenteret Kærshovedgård.
Ved indgangen blev hun mødt af sognepræst Lindvig Osmundson og et skilt med teksten ”Jeg er afvist”.

- Sådan føler jeg i dag i solidaritet med dem, der skal være her. At jeg er afvist”, siger Lindvig Osmundson.

Sognepræsten har i et brev til ministeren klaget over forholdene på Kærshovedgård, som han har kaldt et udmattelsescenter. Tirsdag tog han så kritikken et skridt videre.

Kritik fra flere sider

Lindvig Osmundson fik opbakning fra flere af udrejsecentrets beboere, som havde lavet et banner med teksten ”Vi er ikke kriminelle”.

Beboerne er ligeledes utilfredse med vilkårene på Kærshovedgård, som de sammenligner med et fængsel.

- Vi får det samme mad hver dag, vi har ikke nogle aktiviteter, og du kan heller ikke overnatte udenfor centeret, siger 29-årige Yousef Karimi fra Iran, som bor på Kærshovedgård og var en del af dagens protest. 

Ingen kære minister

Men trods skilte og bannere gav ministeren ikke meget håb om bedre forhold.

- Personalet gør alt, hvad de kan. Politiet gør alt, hvad de kan. At de der så skal udvises af Danmark er utilfredse, det kan sådan set ikke undre ret mange. Det er jo folk, der gerne vil blive her, men de har bare ikke ret til at være i Danmark, siger udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg. 

Ministeren var egentlig på Kærshovedgård af helt andre årsager. Hun viste udrejsecentret frem for den belgiske statssekretær for asyl og migration.