Singlecamping er et hit

Vedersø Klit Camping har for tredje år i træk singlecamping. Og det er et hit for både singleforældre og for campingpladsen.

Sommer er lig med camping. Det er ofte et kæmpe hit for familier, men for singleforældre kan det godt være en stor opgave at tage alene på camping med børnene. Det har Vedersø Klit Camping valgt at gøre noget ved. Her har de for tredje sæson i træk camping for singleforældre og deres børn.

- Vi har fundet ud af, at det er et godt koncept. Vi får nogle kunder, som vi ikke havde fået, hvis vi ikke havde lavet det her singlecamping. Her kan de være sammen med ligesindede, siger Tage Gammelgaard, som er lejrchef ved Vedersø Klit Camping.

På campingpladsen er der elleve hytter og plads til campingvogne og telte. En af de singleforældre, der har valgt at bruge en uge i Vedersø, er Bettina Mandrella, som er på ferie med sine to børn.

- Det betyder meget for mig, at jeg kan have mine børn med. Så har de nogle at lege med, og jeg kan få noget fri nogen gange, siger Bettina Mandrella.

Singlefaren Thomas Aagaard har også taget sine børn med til Vedersø. Og ifølge ham er der bare noget specielt ved singlecamping.

- Ved familiecamping sidder man meget med familien. Her skal jeg ikke finde på en god undskyldning for at snakke med mennesker. Jeg kan bare gå ud og sætte mig ved bordet, og så kommer der nok nogen og snakker.

De hjælper hinanden

På Vedersø Klit Camping er der i denne uge omkring 22 singleforældre og omkring 30 til 40 børn. De mødes hver morgen til møde ved et bord ude blandt teltene for at høre om de andres planer. Og hvis ikke alle vil det samme, er de gode til at hjælpe hinanden.

- Det giver et frirum. Hvis nogen ikke lige har lyst til at bade, men børnene gerne vil, så tager vi bare en ekstra med, siger Bettina Mandrella.

Udover forældrene får børnene også noget ud af singlecamping, mener Thomas Aagaard.

- Det giver dem et frirum. At de bare kan stikke af, og at de ved, at jeg er okay. At de ikke behøver underholde mig, siger Thomas Aagaard.

Singlecamping på Vedersø Klit Camping fortsætter igen i uge 30. 

#Fordivielskermidtogvestjylland

TV MIDTVEST sætter i juli og august fokus på alt det, vi elsker ved vores region med kampagnen #fordivielskermidtogvestjylland. 
Vi tager ud og dækker begivenheder, møder mennesker og besøger steder, der er helt særlige for Midt- og Vestjylland. 
Du kan være med til at påvirke kampagnen. Skriv til os, hvor vi skal tage hen ved at sende dit tip til redaktionen@tvmidtvest.dk. Du kan også sende dine egne optagelser via Mobilholdet, læs mere om det her
Vær med: Hvad elsker du ved Midt- og Vestjylland?  

Herunder kan du se vores Facebook Live fra Vedersø Klit Camping: