Politi om fundet af million-maleri: - Dejligt at overbringe nyheden

Der ligger en årelang efterforskning bag fundet af det stjålne Emil Nolde-kirkemaleri, fortæller politiet, der onsdag kunne overbringe den glædelige nyhed til Ølstrup Kirke.

Selvom maleriet nu er fundet, kører efterforskningen stadig, lyder det fra vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands politi, Jim Hansen.
Selvom maleriet nu er fundet, kører efterforskningen stadig, lyder det fra vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands politi, Jim Hansen.
Foto: TV MIDTVEST

Det er en del af politiets jobbeskrivelse at overlevere både gode og dårligere nyheder.

Heldigvis var det en god nyhed, der onsdag skulle overbringes, da Midt- og Vestjyllands politi kunne fortælle menighedsrådet i Ølstrup Kirke, at deres stjålne kunstværk til adskillige millioner kroner var blevet fundet i Nordtyskland.

- Vi synes, det er rigtig glædeligt. Vi har brugt meget tid på den her efterforskning. Vi glæder os på kirkens vegne, siger Jim Hansen, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands politi.

- Det var dejligt at overbringe dem nyheden. Vi har haft en rigtig god dialog med menighedsrådet og kirken gennem de sidste år.

Årelang efterforskning: Maleriet stjålet i 2014

Maleriet, der er lavet af kunstneren Emil Nolde i 1904, er vurderet til at have en værdi i omegnen af 10 millioner kroner. Det blev pillet ned i Ølstrup Kirke med en skruetrækker og stjålet tilbage i marts 2014.

Der ligger altså en årelang efterforskning bag det spektakulære fund.

- Vi har haft et yderst godt samarbejde med flere forskellige lande. Det er også det samarbejde, der gør, at vi har fundet maleriet, siger Jim Hansen.

- Myndighederne samarbejder på tværs af landegrænser, når det handler om alvorlige sager.

Maleriet skal verificeres og bringes hjem

Det er ikke mange oplysninger, politiet kan give på nuværende tidspunkt af hensyn til den fortsatte efterforskning af sagen.

Lige nu handler det bare om at få maleriet hjem til Ølstrup Kirke, forklarer Jim Hansen.

- Nu skal vi have verificeret, at det er Emil Nolde-maleriet, og derefter skal vi selvfølgelig have udleveret maleriet og have det tilbage til kirken.

- Den her efterforskning er ikke afsluttet endnu, og derfor kan jeg ikke kommentere mere på selve sagen, siger Jim Hansen.

4:51
Hør menighedsrådsformanden i Ølstrup Kirke, Boe Hammelsvang, sætte ord på fundet af Emil Nolde-maleriet.