Menighedsrådsformand: Vi havde ikke regnet med at se maleriet igen

Formanden for menighedsrådet i Ølstrup havde ikke regnet med at se det stjålne Emil Nolde-maleri igen. Men i dag fik han besked om, at det er fundet.

4:46

Det er snart fire år siden, et maleri af Emil Nolde til en værdi af 10 millioner kroner blev stjålet fra Ølstrup kirke. Onsdag er det dukket op igen i Nordtyskland.

- Jeg havde opgivet drømmen om at få det tilbage, og det her er godt nok en helt utrolig og fantastisk besked at få, siger menighedsrådsformand Boe Hammelsvang fra Ølstrup Kirke til TV MIDTVEST.

Maleriet er lavet i 1904, måler 60x80 cm og er ifølge menighedsrådsformanden taget ud af rammen og har været rullet sammen, så der vil være nogle skader, som skal udbedres. Ifølge Ritzau fremgår det af en politirapport fra den 24. november 2017, at politiet i Slesvig-Holstein har givet Rigspolitiet i Danmark besked om, at en gruppe kriminelle hævdede at være i besiddelse af maleriet.

Gruppen, der kommer fra en landsby ved Hamburg, var interesseret i at indlevere maleriet til politiet, og nu er det i tysk politis varetægt.

Se et længere interview med en glad menighedsrådsformand fra Ølstrup Kirke i videoen øverst.