Milliondyrt kirkemaleri stjålet i '14 fundet i Nordtyskland

Kirkemaleri blev stjålet for fire år siden. Nu er det dukket op i Tyskland.

Godt og grundigt politiarbejde har ledet til en opklaring af et kunsttyveri i millionklassen. Kirkemaleriet fra Ølstrup Kirke, der blev stjålet den 11. marts 2014, er dukket op i Nordtyskland. Det oplyser menighedsrådsformand Boe Hammelsvang til TV MIDTVEST.

- Jeg havde opgivet drømmen om at få det tilbage, og det her er godt nok en helt utrolig og fantastisk besked at få, siger han.

Maleriet er lavet i 1904 af Emil Nolde og er vurderet til en værdi af ti millioner. Det måler 60x80 cm og er ifølge menighedsrådsformanden taget ud af rammen og har været rullet sammen, så der vil være nogle skader, som skal udbedres. Ifølge Ritzau fremgår det af en politirapport fra den 24. november 2017, at politiet i Slesvig-Holstein har givet Rigspolitiet i Danmark besked om, at en gruppe kriminelle hævdede at være i besiddelse af maleriet.

Gruppen, der kommer fra en landsby ved Hamburg, var interesseret i at indlevere maleriet til politiet, og nu er det i tysk politis varetægt.

- Det er fantastisk politiarbejde, og nu slipper vi for at betale dusøren på 100.000, fortæller menighedsrådsformanden.

Vagtchef: Sjældent, vi oplever sådan noget

Vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi henviser også til rapporten fra november. Men hvis en kriminel gruppe har henvendt sig til politiet med henblik på at overlevere maleriet, er det ikke noget, man oplever ofte set med midt- og vestjyske øjne.

- Det er sjældent, vi oplever sådan noget. Det er usædvanligt - men det er da altid en tilfredstillelse, at det kan lykkes. Hvordan det så kan ske, kan så indtil videre stå hen i det uvisse, siger han.

​Se her et længere interview med menighedsrådsformand Boe Hammelsvang, som reagerer på at maleriet er fundet: 

 

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien 112.