Kritik af store forskelle i byggesager

Dansk Byggeri mener, forskellene på, hvor lang tid kommunerne bruger på at behandle byggesager, er for store.

Der er stor forskel på, hvor lang tid kommunerne i Midt- og Vestjylland er om at behandle sager om byggetilladelser. Det viser en ny opgørelse fra Energistyrelsen.

80 dage i Struer

Mens det i Ringkøbing-Skjern Kommune i gennemsnit tager 34 dage at behandle en sag om at give lov til en ny privatbolig eller et erhvervsbyggeri, så tager det i Morsø Kommune 86 dage, og Struer er ikke langt bagefter med en sagsbehandlingstid i byggesager på 80 dage.

Max fire uger

Det er for store forskelle, mener Dansk Byggeri:

- Helt almindelige og ukomplicerede byggesager burde ikke tage længere end fire uger at sagsbehandle. Det er vigtigt, at vi kommer i gang med arbejdet og holder gang i hjulene - særligt her i kriseårerne. Og så hjælper det ikke noget, at vi skal udskyde arbejdet, fordi kommunen skal bruge næsten tre måneder på at sagsbehandle byggesagen, siger Niels Hansen, der er formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

Tre dage i den hurtigste

Ringkøbing-Skjern kommune er den kommune i landsdelen, der med 34 dage i gennemsnit, er den hurtigste til at behandle sager. Men også den ligger langt fra kommunerne på top fem over hurtig behandlingstid:

Læsø 3 dageDragør 16 dageVejle 17 dage Kerteminde 20 dageMiddelfart 23 dage

Gennemsnitligt 60 dage

På landsplan er den gennemsnitlige behandlingstid i byggesager 60 dage. Den ligger  Herning, Ikast-Brande, Holstebro, Lemvig og Skive alle under. De bruger i gennemsnit mellem 42 og 47 dage.

I den ende af skalaen, der ligger over landsgennemsnittet ligger også Thisted, Viborg og Vesthimmerland med i gennemsnit 62, 75 og 84 dage.hvor de bruger længst tid på byggesags-behandling. Her ligger:Sorø 135 dageSolrød 111 dageFaxe 105 dageSønderborg 98 dageHelsingør 95 dage