Herning Folkeblad køber mediehus

Lokal avis går på opkøb hos naboerne. Herning Folkeblad overtager Midtjyllands Avis.

020713_Herning_Folkeblad.jpg

Herning Folkeblad meddeler tirsdag middag, at avisen opkøber Midtjyllands Avis. Med købet af mediehuset i Søhøjlandet overtager Herning Folkeblad dagbladet Midtjyllands Avis, hjemmesiden mja.dk, fem ugeaviser og to lokalradioer.

Medierne vil fortsat levere forskellige produkter i deres uændrede form.

I de seneste 10 år har Herning Folkeblad ejet en del af mediehuset, men nu overtages mediehuset 100%. Den del, som Herning Folkeblad i dag har opkøbt var tidligere ejet af Jyske Medier og JP/Politikens Hus.

- Midtjyllands Avis får med Herning Folkeblad den helt rigtige ejer, som har fokus på lokale dagblade. Det kan være med til at sikre og udvilke den lokale journalistik i fremtiden, siger Jens Bruun, der er koncerndirektør for JP/Politikens Hus.

Fremtidens beslutning

På direktionsgangen i Midtjyllands Avis ser de frem til det nye samarbejde.

- Vi har været meget glade for den tidligere ejerstruktur, som gav et godt fundament gennem årene, men tiderne ændrer sig og med det nuværende mediemarked bliver det godt med et mere rent ejerskab med en virksomhed, der ligner os meget med fokus på drift af lokalt dagblad, ugeaviser, nat og radio, siger Flemming Heiberg, direktør i Midtjyllands avis.

Administrerende direktør og chefredaktør på Herning Folkeblad, Alex Nielsen, glæder sig også over opkøbet. Han mener, at samarbejder som dette er nødvendigt for at bevare de lokale mediehuse i området.

- Vi skal tæt på livet - på vejen, på arbejdspladsen, i fritiden. Og via vores nærhed kan vi forhåbentlig inspirere til aktiv deltagelse i den kostante dialog om forbedring af vores lokalsamfund, siger Alex Nielsen.

2:21
Fra i dag af ejer Herning Folkeblad nu Mediehuset Silkeborg.